Μια πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη παράσταση, η υπερπαραγωγή «Odysseus» του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης, που αποτελεί τον σημαντικότερο θεατρικό θεσμό της Βουλγαρίας, θα φιλοξενηθεί για δυο βραδιές, στις 30 και 31 Μαΐου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Είναι η πρώτη φορά που ο ιστορικός βουλγάρικος οργανισμός επισκέπτεται τη χώρα μας και μάλιστα με μια μεγάλη παραγωγή του με την οποία άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ MITEM του Εθνικού Θεάτρου της Βουδαπέστης.

Σαράντα ηθοποιοί και 60 συνολικά συντελεστές έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να αναβιώσουν. μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, το ομηρικό έπος, γραμμένο σε πρωτότυπη προσαρμογή για το θέατρο από τον κορυφαίο εν ζωή Βούλγαρο θεατρικό συγγραφέα Alexander Sekulov, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης στο Φεστιβάλ της Αβινιόν Diana Dobreva. Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Suzanna Vasilevska, ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης Kostadin Dimitrov, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Plamen Panov και η Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Odysseys_-_dimotiko_theatro_peiraia_4

Το έργο «Οδυσσέας» είναι μια ιστορία για το ταξίδι του ανθρώπου προς τον εαυτό του, ενάντια στον εαυτό του, πέρα από τον εαυτό του. Για το αγόρι εκείνο που πήγε στην Τροία και πήρε τα νιάτα του ως χρυσό επίχρισμα με το όνομά του. Για τον ενήλικα που επιστρέφει στο νησί της πατρίδας, για να μάθει τελικά από πρώτο χέρι την οργή των θεών και το πώς είναι να ταξιδεύεις ενάντια στον χρόνο.

Odysseys_-_dimotiko_theatro_peiraia_3

Αλλά η Ιθάκη δεν είναι το τελευταίο λιμάνι για κάποιον που προορίζεται να γίνει ήρωας. Μια προφητεία τον ωθεί σε ένα, ακόμα, ταξίδι. Ένα ταξίδι πέρα από τα καθορισμένα όρια. Ένα ταξίδι προς εκείνη την σιωπηλή ακτή, όπου η Πηνελόπη στέκεται και καρτερεί, με σκοπό να προσφέρει στην αγάπη το μόνο πράγμα που της αξίζει: την αιωνιότητα.

Στην παράσταση, η οποία παρουσιάζεται στα βουλγάρικα με ελληνικούς υπέρτιτλους, χρησιμοποιούνται ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη και Metodiev.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: