Ο Ιλκάι Γκιντογκάν γύρισε στη Μάντσεστερ Σίτι, με τη Μπαρτσελόνα να επιβεβαιώνει τις δυνατές φήμες των προηγούμενων 24ώρων.

Μετά από επτά σεζόν στην Αγγλία, ο Γερμανός έφυγε για τη Βαρκελώνη ωστόσο τα πράγματα εκεί δεν πήγαν όπως θα τα περίμενε. Μετά την πρόσληψη του συμπατριώτη του, Χάνσι Φλικ, για το τιμόνι των «μπλαουγκράνα» υπήρχε μια ελπίδα πως θα παρέμενε στη Βαρκελώνη, όμως η απόφαση για την απόκτηση του Ντάνι Όλμο ανάγκασε τη διοίκηση να «χαλαρώσει» τα συμβόλαιά της, με τον Γκιντογκάν να πληρώνει το μάρμαρο.

Για την επιστροφή του στην Αγγλία δεν δόθηκε κάποιο ποσό από την πλευρά της Σίτι, την ώρα που η Μπαρτσελόνα «κέρδισε» περί τα 13 εκατομμύρια από το υπόλοιπο του συμβολαίου του.

Ο σύλλογος της Καταλονίας τον ευχαρίστησε με μια λιτή ανακοίνωση για τις υπηρεσίες του, ενώ από την πλευρά του ο παίκτης ανέφερε πως επέστρεψε στον καλύτερο σύλλογο του κόσμου.

«Τα επτά χρόνια μου στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν ένα διάστημα απόλυτης ικανοποίησης για εμένα, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Μεγάλωσα ως άνθρωπος και ως παίκτης, ανέπτυξα μία ξεχωριστή σχέση με τους φιλάθλους της Σίτι και απόλαυσα μεγάλες επιτυχίες. Ήταν μία εξαιρετική περίοδος της ζωής μου. Το να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω, σημαίνει πολλά για εμένα» δήλωσε ο Γκιντογάν μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και πρόσθεσε: «Ολοι ξέρουν τον σεβασμό που έχω στον Πεπ, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και η καθημερινή δουλειά μαζί του σε κάνει καλύτερο παίκτη. Αισθάνεσαι τη συνεχή πρόκληση, κάτι που είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένας επαγγελματίας. Ανυπομονώ να δουλέψω ξανά μαζί του. Για τους συμπαίκτες μου στη Σίτι, τι να πω… είναι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να προπονούμαι και να παίζω μαζί τους. Ειλικρινά, δεν βλέπω την ώρα να φορέσω ξανά τη φανέλα της Σίτι».

Διαβάστε ακόμη: