Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ασκεί σκληρή κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Ηλιόπουλος εξαπολύει «πυρά» και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς».

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο κ. Δημητριάδης ούτε αυτός γνώριζε και παραιτήθηκε από “ευθιξία”. Αυτά υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην επιλογή ανάμεσα στο “εγκέφαλος του σκανδάλου” ή “ανέμελος παραθεριστής” επιλέγουν το δεύτερο. Αφενός δεν πείθουν κανένα αφετέρου και στις δυο περιπτώσεις παραμένει επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς.

Περιμένουμε να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως «ξένες δυνάμεις» ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε.

Αλλά βασικά περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;».

Οικονόμου για υπόθεση Ανδρουλάκη: Αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει η οποιαδήποτε σκιά.

Αναφερόμενος στη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει.»

Σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η υπόθεση είπε: «Είμαστε υπέρ της Εξεταστική Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.»

Προκειμένου, να διευκρινιστούν κάποια πράγματα, καθώς – όπως είπε – «σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση», ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις.