“Οι βουλευτές της Κ. Ο. Σπαρτιάτες καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές δηλώσεις του προέδρου μας”! Το αντάρτικο εννέα βουλευτών των ‘Σπαρτιατών” δεν έχει προηγούμενο και αποκαλύπτει πως ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης που όχι μόνο ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά προαναγγέλλει την αλλαγή ηγεσίας με “απόλυτα διαφανείς συνεδριακές διαδικασίες”.

Το συνέδριο του κόμματος δηλαδή “με τη συμμετοχή της βάσης εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας” θα αναζητήσει νέο αρχηγό -για τη Βουλή- που θα παίρνει εντολές από το κελί του πραγματικού αρχηγού που πέτυχε απολύτως το στόχο του: το κόμμα Κασιδιάρη είναι στη Βουλή και ο ίδιος κατεβαίνει για υποψήφιο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο νυν πρόεδρος μετά την κοινή δήλωση των «9» βουλευτών λέει «περιμένετε λίγο να δείτε μέχρι την επόμενη εβδομάδα”, αλλά έχει καταργηθεί ήδη με το ενδεχόμενο να πάει σε συνέδριο για νέο πρόεδρο ή να μείνει στη Βουλή με άλλους δύο βουλευτές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης γελά μέσα στο κελί του κυρίως γιατί διέσυρε την ελληνική δημοκρατία με απόλυτα… δημοκρατικές διαδικασίες και κατάφερε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές έχοντας τουλάχιστο εννέα πιστούς βουλευτές.

Έχουνε περάσει δεκάξι χρόνια από όταν ύψωνε τη σημαία της Βέρμαχτ και υμνούσε τον Χίτλερ ή γιόρταζε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο το χειμερινό ηλιοστάσιο. Τότε ήταν “ταγματάρχης” που οργάνωνε πογκρόμ κατά μεταναστών και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ τώρα “στρατηγός” και επικεφαλής ενός κόμματος που βρίσκεται στη Βουλή, αν και ο ίδιος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με στρατιωτική δομή.

Σε ένα άρθρο του το 2914 έγραφε πως «όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας -το πεζοδρόμιο- και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας».

Η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της “Χρυσής Αυγής” οδήγησε στη διάλυσή της, το κλείσιμο των γραφείων της και το σβήσιμο των τατουάζ με τη σβάστικα των μελών της. Το μυστήριο για το αν υπήρχαν όπλα, πόσα και τι απέγιναν -μαζί με το ταμείο της- μάλλον το κρατά ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος αμφισβητήθηκε από τα πρωτοπαλίκαρά του με πρώτο τον Ηλία Κασιδιάρη που πέτυχε να βάλει το κόμμα του με 5% στη Βουλή όταν η “Χρυσή Αυγή” έμεινε εκτός.

Η παλιότερη κάθοδος του στις δημοτικές εκλογές του έφερε ένα ποσοστό 16% και η νέα στις προσεχείς εκλογές -όπως και στις ευρωεκλογές- θα καθορίσουν την επιρροή του στο εκλογικό σώμα καθώς αναμένει την αποφυλάκισή του.

Η άκομψη απόπειρα να αποκλειστεί από τις εκλογές το κόμμα του μάλλον ευνόησε τον Ηλία Κασιδιάρη που κατάφερε να βάλει στη Βουλή ένα άγνωστο κόμμα χωρίς γραφεία που πήρε 241.000 ψήφους μέσα σε δυο βδομάδες.

Η είσοδος στη Βουλή των Σπαρτιατών συνοδεύτηκε από μια απόπειρα επανεμφάνισης της ‘Χρυσής Αυγής” στο πεζοδρόμιο -χωρίς σημαντικά αποτελέσματα: μια διάλυση έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, μια ομοφοβική αντισυγκέντρωση στη Κρήτη και τίποτα άλλο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από το κελί του διατηρεί επικοινωνία με χιλιάδες οπαδούς, η σελίδα των “Ελλήνων” λειτουργεί καθημερινά και προφανώς διαβάζει τον ‘Αγώνα” του Χίτλερ που έγραψε στη φυλακή στην οποία εκείνος έμαθε πως να χρησιμοποιεί τον κοινοβουλευτισμό εναντίον της δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν θα καταθέσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη γιατί θα τεθεί σε αργία αν εκλεγεί. Βλέποντας ποιους θα κατεβάσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές υπάρχει όμως το ενδεχόμενο η παράταξη των “Ελεύθερων Αθηναίων” να είναι δεύτερη και να πάει στο δεύτερο γύρο.

Για το ΠΑΣΟΚ, αλλά πιο πολύ για τον ΣΥΡΙΖΑ που πάει στις εκλογές για να χάσει και πάλι είναι βαθύς ο ύπνος στην Κεντρική Επιτροπή.

Διαβάστε ακόμη: