Ο εφοπλιστής Ηλίας Γκότσης, ιδιοκτήτης της  Eurotankers και ο Κώστας Αγγέλου, πρόεδρος των εταιρειών Benelux Overseas Inc και Benelux Overseas DMCC απέκτησαν το 29% της Intrakat, μπαίνοντας κι εκείνοι στην αγορά της κατασκευαστικής, με κύκλους της αγοράς να τονίζουν ότι εξίσου σημαντικό είναι και το κομμάτι των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής Ηλίας Γκότσης απέκτησε περίπου 14% της Intrakat και ο Κώστας Αγγέλου το 13,5%. Και τα δύο ονόματα είναι πολύ γνωστά στην εφοπλιστική κοινότητα, με διακριτική ωστόσο παρουσία στον χώρο.

Κοινό σημείο και των τεσσάρων είναι το Ντουμπάι, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων τους προέρχεται από εμπορικές συναλλαγές εκεί. Ωστόσο φαίνεται πως στη στεριά δεν έχουν συνεργαστεί ξανά.

Και οι δύο, αν και χαμηλών τόνων, έχουν παρουσία στον χώρο της ναυτιλίας εδώ και αρκετά χρόνια. Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία του Ηλία Γκότση ανέλαβε πολλά επιχειρηματικά ρίσκα, τα οποία απέδωσαν, αυξάνοντας το τονάζ της και τις δραστηριότητες της στο πολλαπλάσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο στα τάνκερ όσο και στο χύδην φορτίο.

Στην πενταετία 2016-2020, η εταιρεία ανανέωσε το στόλο της, εξαγοράζοντας περισσότερα από 14 πλοία.

Με χαμηλό προφίλ, αλλά με σημαντική παρουσία κυρίως στο Ντουμπάι, ο εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά LPG, ενώ έχει επεκταθεί και στα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.

Η ναυτιλιακή του Benelux Overseas αποτελείται από δύο ξεχωριστές εταιρείες, την Benelux Overseas Inc στην Αθήνα και την Benelux Overseas DMCC στο Ντουμπάι. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια προσθέτει συνεχώς στο βιβλίο παραγγελιών της πλοία, κυρίως μεταφοράς LPG, ενώ παράλληλα φροντίζει και για συμφέρουσες πωλήσεις του υπάρχοντος στόλου.

Η ανανέωση αφορά και τα δεξαμενόπλοια, με τρία τάνκερ να έχουν ήδη παραγγελθεί