Ηλεκτρικές θα είναι οι εκδόσεις Quadrifoglio στο μέλλον, καθώς η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση.

Η Alfa Romeo έχει συνδεθεί με τη δημιουργία μοντέλων που έχουν καρδιά και συναίσθημα, όμως είναι εφικτό αυτό να συνεχιστεί και στην ηλεκτρική εποχή;

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής μάρκας αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024. Φυσικά εκτός από τις κανονικές εκδόσεις θα υπάρχει και μία Quadrifoglio η οποία θα είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη ισχύ.

Πριν από το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο η Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει την πρώτη της εξηλεκτρισμένη πρόταση, η οποία θα είναι η Tonale, το SUV που ετοιμάζει και τώρα είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει. Η γκάμα κινητήρων της Tonale, εκτός από κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα διαθέτει και plug-in υβριδική έκδοση. Αυτή η παρουσίαση αναμένεται στα μέσα του 2022.

Όσον αφορά την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo, όπως αναφέραμε αναμένεται το 2024 και το πιθανότερο είναι να ονομάζεται Palade. Θα είναι ένα B-SUV το οποίο θα μοιράζεται πολλά δομικά στοιχεία με άλλα μοντέλα του ομίλου Stellantis όπως τα Peugeot 2008, Opel Mokka και DS 3 Crossback. Το εν λόγω μοντέλο εκτός από αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έχει και υβριδική, στην οποία ο βενζινοκινητήρας θα αναλαμβάνει τους μπροστά τροχούς και ο ηλεκτρικός κινητήρας τους πίσω, κάνοντας έτσι το αυτοκίνητο τετρακίνητο.

Η δημιουργία μοντέλων Quadrifoglio τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά σίγουρα θα διχάσει τους Alfisti, του αφοσιωμένους φίλους της μάρκας, αλλά όχι μόνο.

Από τη μία έχουμε δει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορες επιδόσεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την επιτάχυνση, τομέας στον οποίο είναι ασυναγώνιστα. Από την άλλη, η απουσία ήχου αφαιρεί από το συναισθηματικό δέσιμο, ενώ η αύξηση του βάρους λόγω των μπαταριών είναι αρνητικός παράγοντας για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον δρόμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo ανέφερε σχετικά, ότι αν ένα ηλεκτρικό μοντέλο δεν μπορεί να προσφέρει τα επίπεδα οδηγικής ευχαρίστησης που περιμένει κάποιος από ένα αυτοκίνητο με το τετράφυλλο τριφύλλι, τότε η εταιρία δεν θα το δημιουργήσει καθόλου.

Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αρκετό για να καθησυχάσει τους φίλους της μάρκας, όμως το 2024 δεν είναι μακριά.