Στην παραδοχή πως λίγο πριν σκοτώσει την 11χρονη φέρεται να αποπειράθηκε να συνευρεθεί μαζί της προχώρησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ανήλικης στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των αστυνομικών πως ήθελε να συνευρεθεί με την ανήλικη, εκείνη ωστόσο, αρνήθηκε και όταν του είπε πως θα το πει στους γονείς της, φέρεται να επιτέθηκε με το κατσαβίδι και και να την σκότωσε προκαλώντας της τραύματα στο στήθος και στην πλάτη.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε αντέδρασε και αρνήθηκε λέγοντας ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο» φέρεται να υποστήριξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ως εκ τούτου συνάγεται το συμπέρασμα πως ο φερόμενος ως δράστης επιτέθηκε στην 11χρονη και εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί με όποιον τρόπο μπορούσε χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Μετά την δολοφονία ο 37χρονος έσυρε τη σορό της και την πέταξε στις καλαμιές και στη συνέχεια, γύρισε στο σπίτι του και σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε… για ύπνο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ενώ, την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά του και ξεκίνησε να παίζει θέατρο πως αγωνιά για την τύχη της ανιψιάς του.

Υπενθυμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του δράστη ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φαινόταν το κορίτσι την ημέρα που εξαφανίστηκε, να βγαίνει από το σπίτι του και να μπαίνει τρέχοντας μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει κοντά στο σπίτι του παππού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί είδαν το εν λόγω πλάνο ταυτοποίησαν το ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και μόλις διαπίστωσαν πως ο μετέπειτα συλληφθείς είναι σεσημασμένος για υπόθεση βιασμού ανήλικης ήταν πλέον σίγουροι πως είχαν φθάσει στη λύση του μυστηρίου.

Πίεσαν τον 37χρονο, ο οποίος τελικά «έσπασε» και ομολόγησε πως μετέφερε την ανήλικη στο χωράφι και τη σκότωσε με ένα κατσαβίδι, χωρίς ωστόσο ποτέ να παρουσιάσει το όπλο του εγκλήματος, το οποίο ακόμα αναζητείται.

Δολοφονία 11χρονης: Έρευνα του Αρείου Πάγου για τους λόγους που ο 37χρονος ήταν ελεύθερος 

Τους λόγους που ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, βρισκόταν εκτός φυλακής, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για βιασμό ανήλικου παιδιού, ερευνά ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, ξεκινά πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, οι οποίοι παρά την απόφαση ενοχής, έκριναν πως ο καταδικασθείς θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα, του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε στην Ηλεία και της απαγόρευση να πλησιάζει το 14χρονο θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί αν υπάρχει επαρκής αιτιολογία για την αναστολή που χορηγήθηκε στον 37χρονο σήμερα δράστη, επιτρέποντας του να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό αναμενόταν να ξεκινήσει το 2025 μετά από δύο αναβολές που είχαν δοθεί, η πρώτη εξαιτίας αυτεπαγγέλτως διορισμού συνηγόρου στον κατηγορούμενο και η δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.

Δημογλίδου: «Αν δικαζόταν σήμερα θα βρισκόταν στην φυλακή»

Μιλώντας στο ΕΡΤNews η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε ότι η αστυνομία θεωρεί ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν το 2017 είχε ξανά συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού.

«Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε η κυρία Δημογλίδου σημειώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Σημείωσε ότι ο 37χρονος πήγαινε δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, γι αυτό γνώριζαν στις Αρχές για ποιον άνθρωπο πρόκειται. Ωστόσο, όπως είπε, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος αυτός δεν είχε απασχολήσει με τέτοιου είδους αδικήματα ξανά την ελληνική αστυνομία.

«Συνέχιζε και έδινε το παρών» είπε και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του. «Φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα με τη θέλησή του καθώς πρόκειται για ένα άτομο της εμπιστοσύνης του» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη