Έγγραφο από το υπουργείο Υγείας έφτασε σήμερα σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές της επικράτειας, με το οποίο  ζητείται να δηλώσουν τις διαθέσιμες ΜΕΘ για κορωνοϊο που θα διαθέσουν στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά.

Σε αυτή τη φόρμα, υποχρεούνται να καταγράψουν το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, το σύνολο των καλυμμένων κλινών ΜΕΘ, το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ, αλλά και το σύνολο των κλειστών της κλινικής τους.

Ακόμη, ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ΜΑΦ, τον αριθμό των απλών νοσηλευτικών κλινών, αλλά και τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων σήμερα.

Δεν είναι επίταξη

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, στόχος δεν είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά η επί πληρωμή χρησιμοποίηση των κλινών τους για non-covid ασθενείς σε περίπτωση ανάγκης.

«Μας ρώτησαν πόσες απλές κλίνες αλλά και κλίνες ΜΕΘ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε για non-covid περιστατικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αδειάσει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid περιστατικών. Ωστόσο δεν πρόκειται για επίταξη. Θα μας πληρώνουν κανονικά. Το κράτος, μέσω του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να μας δίνει το ποσό των 34 ευρώ ημερησίως για κάθε ασθενή που θα μεταφερθεί σε εμάς» εξηγεί ο κ. Σαραφιανός.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήταν μία απόφαση αναμενόμενη.

«Με τέτοια έκρηξη κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο ότι θα στραφούν και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ωστόσο δεν θα μας επιτάξουν. Θα πληρωνόμαστε κανονικότατα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνει η κλινική κανονικά και το προσωπικό της. Θα δεχόμαστε αμιγώς non-covid περιστατικά, χωρίς να χρειαστεί ουσιαστικά ο πολίτης να πληρώσει» αναφέρει ο κ. Σαραφιανός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.