Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρεται με ανάρτηση του στην κατάσταση των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει την ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς που νοσούν βαριά από κορωνοϊό, ενώ ζητά και την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:
Σήμερα το πρωί έγινε η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα. Τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα είναι στο όριο της κατάρρευσης. Η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών κλινικών με όρους δημόσιου συμφέροντος.
Συνεχίζει όμως τα δώρα στους ιδιώτες. Διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση για τη νοσηλεία περιστατικών covid. Μάλιστα, θα τους πληρώνει ανεξάρτητα από το αν θα νοσηλεύεται ασθενής ή όχι. Η κερδοφορία των λίγων μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Όλα αυτά τη στιγμή που τα στοιχεία καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες. Προστασία της ανθρώπινης ζωής σημαίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!
(Ο πίνακας καταγράφει την εβδομαδιαία αποτύπωση απωλειών ανά εκατομμύριο πληθυσμού)