Κόντρα μεταξύ της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση των 17 υπηκόων από το Καζακστάν που με τα βεγγαλικά τους από ένα γιοτ έξω από την Ύδρα λαμπάδιασαν το πευκοδάσος του νησιού.

Το Λιμενικό λέει ότι έπρεπε η Πυροσβεστική να τους είχε καλέσει. Όταν έφτασαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στη θαλαμηγό, οι υπήκοοι Καζακστάν ήταν ακόμα εκεί.

Ωστόσο, «εξετάστηκαν προφορικά» και αποχώρησαν για το αεροδρόμιο. Και αυτό παρότι ακόμα και να μην έχουν ποινική εμπλοκή στην υπόθεση (κάτι που ελέγχεται) αποτελούσαν ουσιώδεις μάρτυρες που θα μπορούσαν να έχουν δώσει μαρτυρικές καταθέσεις.

Το ερώτημα είναι εάν οι αρμόδιοι αξιωματικοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα και πήραν εντολή να τους αφήσουν ελεύθερους ή εάν λειτούργησαν αυτοβούλως; Αξιόπιστες πηγές με γνώση της υπόθεσης εκτιμούν ότι εάν δεν είχαν φύγει από τη χώρα μας ενδεχομένως εν τέλει να είχαν συλληφθεί.

Τώρα που έγινε η χώρα ρεζίλι που αφήσαμε να φύγουν οι υπαίτιοι της φωτιάς, όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει… Και από ότι φαίνεται θα σκοτωθούν ο Κικίλιας με τον Στυλιανίδη…

Η υπόθεση της Ύδρας καταδεικνύει πόσο ανίκανοι είναι ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Το Λιμενικό που έχει δυνατότητα να παίρνει καταθέσεις όταν υπάρχει ποινικό αδίκημα εν πλω, όπως και συνέβη στο γιοτ απ’ όπου έφυγαν τα πυροτεχνήματα και κατέκαψαν το πευκοδάσος της Υδρας. Αντί λοιπόν, οι Λιμενικοί να πιάσουν τους επιβαίνοντες, συνέλαβαν τον μάγειρα του γιοτ και τον καπετάνιο ο οποίος κοιμόταν εκείνη την ώρα. Αυτό και μόνο θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά το Μαξίμου που διατηρεί ανέπαφο τον Χρήστο Στυλιανίδη στην θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Βέβαια, η πλευρά Στυλιανίδη λέει ότι οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που ανήκουν στο Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να κρατήσουν αυτούς που ήταν εν πλω… Το πιο γελοίο πάντως, είναι το εξής: Ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε από τους πυροσβέστες να φορέσουν ποδονάρια για να μην του καταστρέψουν το deck…

Το φιάσκο Φλωρίδη με την υπόθεση των Καζακστανών που άναψαν τη φωτά ρίχνοντας βεγγαλικά από το γιοτ στην Ύδρα

Όλο αυτό έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια σε επίπεδο κυβέρνησης το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17 υπήκοοι από το Καζακστάν οι οποίοι βρισκόμενοι σε γιοτ κοντά στην Ύδρα πέταξαν πυροτεχνήματα που έκαψαν το μεγάλο πευκοδάσος του νησιού. Οι 17 συνελήφθησαν, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για έναν αδιευκρίνιστο λόγο μπόρεσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι και οι περισσότεροι τώρα βρίσκονται στην πατρίδα τους. Τα βέλη πέφτουν κυρίως στον Γιώργο Φλωρίδη για αυτό το μεγάλο φιάσκο. Όμως, θα αναζητηθούν ευθύνες και αλλού.

Διαβάστε ακόμη