Μετά από συσκέψεις και συνεδριάσεις υπό την καθοδήγηση των φωστήρων του επιτελείου της η Εθνική απάντησε επισήμως στην ανακοίνωση φωτιά της Χαλυβουργικής, που την κατηγόρησε για σκοπιμότητες όσον αφορά το αίτημα υπαγωγής της ιστορικής χαλυβουργίας σε ειδική εκκαθάριση.

Όπως ήταν προφανές, τα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα της Εθνικής που τα έχει μπουκωμένα από διαφήμιση για να παρέχουν υποστήριξη, να γλείφουν και να χαφιεδίζουν, μίλησαν για σκληρή απάντηση στην Χαλυβουργική!

Η πικρή αλήθεια όμως είναι άλλη: η απάντηση ήταν (ένοχα) απολογητική!

Η Εθνική ομολόγησε ότι η Χαλυβουργική είχε υποβάλει επιχειρηματικό πλάνο διάσωσης, ότι υπήρχε σχέδιο διατυπωμένο που απορρίφθηκε!!!

Ομολόγησε ακόμη ότι συζητήσεις γίνονταν επί μακρόν και στις οποίες μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας!

Βεβαίως εκείνο που δεν είπε η Εθνική είναι εάν και τα τελευταία χρόνια ο κ. Μυλωνάς μετείχε στις συζητήσεις αυτές ή είχε επί χρόνια σταματήσει να επιδεικνύει ενδιαφέρον για το σχέδιο διάσωσης της χαλυβουργίας.

Επίσης δεν είπε η διοίκηση της Εθνικής γιατί αποφάσισε να οδηγηθεί στη λύση της ειδικής εκκαθάρισης, όταν η κυβέρνηση και οι θεσμοί έχουν καταλήξει ότι η διαδικασία αυτή έχει αποτύχει, είναι αναποτελεσματική και έχει καταργηθεί από 1ης Μαρτίου!!!

Γιατί τους έπιασε η πρεμούρα να τρέξουν στο παραπέντε να υποβάλουν αίτημα υπαγωγής για ένταξη σε μια διαδικασία αποτυχημένη, που δεν την εμπιστεύεται κανείς, γι αυτό και καταργήθηκε!!!

Εκείνο βεβαίως που είναι υποκριτικό πέραν πάσης αμφιβολίας είναι η αναφορά στα συμφέροντα των μετοχών!!!

Για να τελειώνουμε, αν η διοίκηση της Εθνικής κόπτεται για τα συμφέροντα των μετόχων γιατί περίμενε δύο ασυλίες, μία από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου και μια με τον νόμο για το ΤΧΣ, για να μπορέσει να πουλήσει την εθνική ασφαλιστική στο CVC αντί εξευτελιστικού τιμήματος;

Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον. Θα την παρακολουθήσουμε εκτενώς και σε βάθος!

Ιδίως το σημείο εκείνο που κάνει λόγο για επτασφράγιστες προσφορές.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.