Η Volkswagen πρόκειται να επενδύσει περίπου 1 δισ. ευρώ στην Κίνα, για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κυκλοφορεί ένα όχημα που στοχεύει σε καταναλωτές με υψηλότερο εισόδημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε –στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, αυτή την εβδομάδα– ότι επενδύει περίπου 1 δισ. ευρώ σε ένα κέντρο ανάπτυξης και επιχειρήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Χεφέι, μία πόλη κοντά στη Σαγκάη, που έχει μετατραπεί σε κόμβο αυτοκινήτων.

Οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 61% το α’ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Συνολικά, οι επενδύσεις χωρών του εξωτερικού στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4.9% σε ετήσια βάση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σε 59.33 δισ. δολάρια.

Νέο επιχειρηματικό κέντρο

Το νέο επιχειρηματικό κέντρο της Volkswagen πρόκειται να λειτουργήσει από μία νέα εταιρεία που ονομάζεται “100%TechCo” και αναμένεται να αρχίσει το 2024 με περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους, τόνισε η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωση.

Με τη συμμετοχή τοπικών προμηθευτών στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης προϊόντων και την ενσωμάτωση των τριών κοινοπραξιών της Volkswagen στην Κίνα, η “100%TechCo” μπορεί να μειώσει τους χρόνους ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογίας κατά περίπου 30%, υποστήριξε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Νέο ηλεκτρικό σεντάν

Η Volkswagen πραγματοποίησε, επίσης, την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου της σεντάν, ID.7. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Κίνα και την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο και στη Βόρεια Αμερική, το επόμενο έτος.

Τα οχήματα για την Κίνα θα παράγονται τοπικά, ενώ, αυτά για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική θα παράγονται στη Γερμανία, σημείωσε η Volkswagen. Η γερμανική εταιρεία δεν αποκάλυψε τιμή, όμως, ανέφερε ότι το ID.7 αποτελεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της αυτοκίνητο «για την ανώτερη μεσαία κατηγορία».

Διαβάστε ακόμη: