Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς οι καταναλωτές δεν αγοράζουν απλώς ένα αυτοκίνητο από την Rolls Royce, αλλά ολόκληρη την εμπειρία που συνεπάγεται αυτή η αγορά. Μάλιστα, ονομάζεται δικαίως μία «βιωματική πολυτέλεια».

Όταν κάποιος προβαίνει στην αγορά ενός εμπορικού σήματος τόσο διάσημου και ιστορικού, η εμπειρία της αγοράς είναι αυτό που λέμε mind-blowing. Η βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων λειτουργεί από το 1998 ως θυγατρική της BMW , αφού η BMW κατοχύρωσε τα δικαιώματα και το λογότυπο της Rolls-Royce.

Ένα έργο τέχνης, μεγαλοπρέπειας και δημιουργικότητας

Μέσα από την σε βάθος μελέτη της μηχανικής και των τεχνικών διαδικασιών που τίθενται σε εφαρμογή, υπάρχει μια ιστορία σε κάθε λεπτομέρεια των προϊόντων της εταιρείας. Είτε πρόκειται για το χρώμα, τη σκιά, το τι σημαίνει για τους πελάτες, τι αντιπροσωπεύει, το φινίρισμα, την υφή των προβολέων, την αστραφτερή οροφή κ.ά.

Πρόκειται συνολικά για μια δημιουργία της οποίας η ζωή αρχίζει στο στούντιο σχεδιασμού, και συνεχίζει τον δρόμο της μέσα από την επιλογή του δέρματος και το κατάστημα χρωμάτων. Κάθε ζευγάρι χεριών που ασχολείται με την εκάστοτε δημιουργία εξασφαλίζει ότι η βασική δημιουργική ιδέα αντικατοπτρίζεται με ακρίβεια στο τελικό προϊόν.

Έξι μήνες παραγωγή

Ένα μόνο αυτοκίνητο μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες για να παραχθεί! Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί η δημιουργία παραγωγής είναι ότι κάθε εργασία ολοκληρώνεται με το χέρι. Αλλά πέρα από αυτό, η εξατομικευμένη δημιουργία ενός Rolls-Royce σημαίνει κάτι περισσότερο από την επιλογή από ενός είδους ξύλου ή ενός τύπου δέρματος. Οι πελάτες της Rolls-Royce, είναι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουν τις δικές τους μοναδικές ιδέες σχεδίασης για το αυτοκίνητό τους.

Επιπλέον, το εργοστάσιο της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβραδύνει τη διαδικασία της κατασκευής των αυτοκινήτων, έτσι ώστε κάθε στοιχείο να μπορεί να κατασκευάζεται στην εντέλεια.

Τεχνικά αποτελεί απλώς μια γραμμή συναρμολόγησης, στην πράξη, όμως είναι πολύ περισσότερο : μια ομάδα τεχνιτών που συνδυάζουν τις δεξιότητές τους για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.

Έτσι, διατηρώντας τις ανάγκες των πελατών στο επίκεντρο της λειτουργίας της, η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία, όχι μόνο παρέχει προσαρμοσμένα προϊόντα και αναβαθμίσεις, αλλά προωθεί, ταυτόχρονα και την εμπιστοσύνη του σήματος ενθαρρύνοντας την εμπλοκή των πελατών στην διαδικασία παραγωγής.

Whispers: η βιωματική πολυτέλεια της Rolls Royce παίρνει μορφή

Πρόκειται για μία υπηρεσία που ξεπερνά τις πωλήσεις αυτοκινήτων! Οι συνδρομητές αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Μπορούν να λάβουν μέρος σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, να ανακαλύψουν ελάχιστα γνωστά ξενοδοχεία και να δειπνήσουν σε εξαιρετικά εστιατόρια.

Προσφέροντας αυτές τις ευκαιρίες, η Rolls Royce δημιούργησε ένα μοναδικό δίκτυο για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της.

Rolls Royce: Μια φτερωτή κυρία έγινε 110 ετών