Η κλιματική κρίση έχει επιπτώσεις στον πλανήτη και σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Rapid Transition Alliance, δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστο το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η έκθεση εκτιμά ότι έως το 2050, το 1/4 των αγγλικών γηπέδων θα «βυθιστούν» κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός, Ντέιβιντ Γκόλντμπλατ, ο οποίος επιμελήθηκε της έρευνας, τόνισε ότι «στη Μεγάλη Βρετανία, οι πλημμύρες θα αποτελέσουν πολύ σοβαρό φαινόμενο. Περίπου το 1/4 των γηπέδων των 92 ομάδων που αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες, απειλούνται με ετήσιες πλημμύρες ή ακόμη και να… “βουλιάξουν” μέχρι το 2050, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου».

Μερικά από τα γήπεδα που κινδυνεύουν είναι το “St. Mary’s” της Σάουθαμπτον, το “Stamford Bridge” της Τσέλσι, το “Craven Cottage” της Φούλαμ και το “London Stadium”, στο οποίο αγωνίζεται η Γουέστ Χαμ.

Τέλος, η έρευνα «βλέπει» ότι το 1/3 του Βρετανικού Όπεν στο γκολφ θα καταστραφεί από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ενώ, εκτιμά ότι το 50% των πόλεων οι οποίες έχουν φιλοξενήσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αποτελούν «αναξιόπιστες οικοδέσποινες» για χειμερινά σπορ, μετά το 2050.

Διαβάστε ακόμη: