Ένας παροξυσμός, στην κυριολεξία, επικρατεί στην αγορά σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, όπου συνωστίζονται ενόψει βιβλίου προσφορών, ξένοι θεσμικοί και ιδιώτες, εγχώριοι μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές καθώς και τα κορυφαία private equity funds στον κόσμο!

Είναι μάλιστα ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, ότι οι ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τραπεζικούς και άλλους μετοχικούς τίτλους την εβδομάδα που πέρασε, σε μεγάλο βαθμό αποδίδονται σε πωλήσεις από ιδιώτες και θεσμικούς οι οποίοι αντλούν ρευστότητα προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, την ώρα τούτη με βάση τα κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί, η αύξηση κεφαλαίου θα ξεπεράσει τα 1,3 δις. ευρώ αντί των 750 εκατ. που έχουν ανακοινωθεί.

Ταυτοχρόνως, οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι η τιμή διάθεσης της μετοχής θα κινηθεί μεταξύ 8,50-9 ευρώ, με πιθανότερη τιμή τα 8,7 ευρώ!

Μολονότι κάποιοι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι η υπερβάλλουσα προσφορά κεφαλαίων κατά τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών ίσως και να εκτινάξει την τιμή διάθεσης ακόμη και στα 9,2 ευρώ!!!