«Ναι» στην παροχή ειδικής άδειας για την αγορά ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 11,2 εκατ. ευρώ, έδωσε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Trastor, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση συνήλθε σε απαρτία και συνεδρίασε εγκύρως λαμβάνοντας τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1: Παροχή ειδικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 4β του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, για την απόκτηση από την Εταιρεία ακινήτου που ανήκει στη μέτοχο πλειοψηφίας.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την παροχή ειδικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 4β του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, για την απόκτηση ενός ακινήτου που ανήκει στην ανώνυμη τραπεζική εταιρεία και πλειοψηφούσα μέτοχο της Εταιρείας, ήτοι στην «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία», και πιο συγκεκριμένα, ενός κτηρίου καταστημάτων – τριώροφη οικοδομή, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου, ευρισκόμενου στο Δήμο Χαλανδρίου Αττικής, στη θέση «Καναπίτσα», επί των οδών Λέσβου και Αδριανείου (πρώην Αργοναυτών), έναντι τιμήματος Ευρώ Έντεκα Εκατομμυρίων Διακοσίων Χιλιάδων (€11.200.000,00).

Απαρτία επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου

Απαιτούμενη: 1/5 (20%)

Επιτευχθείσα: 98,88%

Πλειοψηφία επί του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου

Απαιτούμενη: 3/4 του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου, + 1 ψήφος, εξαιρουμένου του μετόχου στον οποίο ανήκει το μεταβιβαζόμενο ακίνητο ή μετόχου, με τον οποίο υπάρχει σχέση ελέγχου με το μέτοχο, στον οποίο ανήκει το μεταβιβαζόμενο ακίνητο

Επιτευχθείσα: 100%

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 1.665.507

Αριθμός ψήφων υπέρ: 1.665.507

Αριθμός ψήφων κατά: 0

Αριθμός ψήφων αποχής: 0

Ποσοστό εγκύρων ψήφων επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου: 1,10%

Ποσοστό εγκύρων ψήφων επί του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου: 100%

Θέμα 2: Άλλα θέματα

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους Μετόχους, ότι τα Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας υπέβαλαν προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την αναφορά τους, κατ’ εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύει. Το θέμα δεν ετέθη σε ψηφοφορία.

Τέλος, ανακοινώθηκαν συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του πρώτου θέματος της Γενικής Συνέλευσης.

Διαβάστε περισσότερα