Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας είναι στο νησί των ανέμων, στη Μύκονο, όπου και συναντήθηκε με τους κατοίκους, ακούγοντας τα παράπονά τους.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το μίνι «lockdown στη Μύκονο», επέρριψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Μυκόνου, και προσέθεσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα».

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε και προσέθεσε: «Όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι: Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμού».

Συναντήθηκε και με έναν συμμαθητή του από το σχολείο

Επιπλέον, συνομίλησε με άλλους τοπικούς φορείς προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση στο νησί όπως διαμορφώθηκε από τα πρόσφατα, υπό άρση τη Δευτέρα, τοπικά μέτρα, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στον Γυαλό και στα Ματογιάννια όπου χαιρέτισε πολύ κόσμο και άκουσε τα παράπονά του για το lockdown και τις ακυρώσεις που ακολούθησαν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ματογιάννια λοιπόν, σταμάτησε σε γνωστό εστιατόριο όπου συνομίλησε με τον pr manager Γιώργο Σαραφίδη, ο οποίος του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το αλαλούμ που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του lockdown.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με έναν συμμαθητή του από το σχολείο με τον οποίο θυμήθηκαν ιστορίες από την πενταήμερη στη Ρόδο όπου πετούσαν καρέκλες και τσακωνόντουσαν με μαθητές άλλων σχολείων, σύμφωνα με ό,τι κατέγραψε και το mykonoslive.tv.