Για την ξαφνική εμπλοκή του εφοπλιστή Προκοπίου στον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία η οποία κρατήθηκε μυστική και προκάλεσε αιφνιδιασμό στο επιχειρηματικό και πολιτικό σύστημα, έχουν γραφτεί πολλά και έχουν υπάρξει πλείστες όσες αναλύσεις.

Έχει ειπωθεί για παράδειγμα ότι για τη συμμετοχή Προκοπίου δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο πρωθυπουργός, τον οποίο φέρεται να είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός Επικράτειας κ. Γεραπετρίτης ότι δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής κανενός άλλου πλην των ήδη γνωστών υποψηφίων!

Και φημολογείται ακόμη ότι πριν συμμετάσχει ενεργά ο κ. Προκοπίου στον σχετικό διαγωνισμό είχε υπάρξει συνάντηση στο σκάφος του με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ με τον οποίο φέρεται να συζήτησε το ζήτημα της ναυπήγησης στη χώρα μας των αμερικανικών φρεγατών, στις οποίες η κυβέρνηση κατά πληροφορίες καταλήγει!

Και αφού απέσπασε το οκ του Αμερικάνου πρέσβη τελικώς συμμετείχε στον διαγωνισμό τον οποίο και κέρδισε.

Εκείνο που δεν έχει γραφτεί ωστόσο είναι πως 10 ημέρες πριν τον διαγωνισμό ο εφοπλιστής Προκοπίου συναντήθηκε και συνέφαγε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες εδώ και χρόνια διατηρούν στενή φιλική σχέση και κατά καιρούς ανταλλάσσουν απόψεις όσον αφορά θέματα πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος!

«Στα σίγουρα» ο εφοπλιστής Προκοπίου!