O Ανδρέας Τσούνης ήταν το στήριγμά της Φώφης Γεννηματά όλα τα χρόνια που έδινε τη μάχη της με τον καρκίνο και δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της.

Στην κηδεία της λύγισε, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Η εικόνα του να πέφτει πάνω στο φέρετρο συγκίνησε βαθιά όλη την Ελλάδα. 

Σήμερα, δύο ημέρες μετά την κηδεία της Φώφης Γεννηματά έκανε την πρώτη του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Ανδρέας Τσούνης άλλαξε τη φωτογραφία εξωφύλλου του στο Facebook και έβαλε μία φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά με τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. 

Τα σχόλια του κόσμου αμέτρητα: «Η Φώφη δεν θα ξεχαστεί. Πέρασε στην αιωνιότητα.. Και έγινε σύμβολο», γράφουν διαδικτυακοί φίλοι.

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά είπαν το δικό τους «αντίο» για τη μητέρα τους

Τα παιδιά της Φώφης Γεννήματα συγκλόνισαν με τους επικήδειους λόγους τους, στην αποχαιρετιστήρια τελετή προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο 17χρονος Γιώργος. «Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ οι άνθρωποι που σε αγαπάμε. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχαν όρια, κάτι που παρά την απαιτητική σου καριέρα νιώθαμε πάντα έντονα. Όλες τις μάχες που έδωσες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή. Αντίκριζες πάντοτε τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελο σου, δείχνοντας τη δυναμικότητα σου και τη θέληση που είχε για την ζωή.Έγινες έτσι υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για την δημιουργία προγράμματος για την καταπολέμη του καρκίνου του μαστού με την τιμητική ονομασία ”Φώφη Γεννηματά”. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα προς μίμηση αδελφικής αγάπης. Τα διδάγματα σου είναι στήριγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για εμάς και θα είναι σε όλη μας τη ζωή. Όπως ήταν για εσένα φάρος η ζωή του παππού μας, Γιώργου Γεννηματά, και της γιαγιάς μας Κάκιας. Με την αποχώρησή σου νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου. Η αγκαλιά όλου του κόσμου μαρτυρεί ότι οι αξίες και τα ιδανικά σου επιβιώνουν. Τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο. Όπως έλεγες, η οικογένεια για ‘σένα ήταν όλη σου η ζωή ώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να κάτσουμε μαζί σου, να σου κρατήσουμε το χέρι και να σε φιλήσουμε για μια τελευταία φορά. Είμαι σίγουρος πως θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά, πάνω από τα σύννεφα», κατέληξε.

Η μικρή της κόρη Κατερίνα, απευθυνόμενη στην μητέρα της είπε πόσο κοντά τους ήταν.

«Έφυγες νικήτρια. Πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το ΄βαλες ποτέ κάτω. Παρά τον πόνο και την ταλαιπωρία ήσουν πάντοτε με το χαμέγελο στα χείλη, να μας καθησυχάζεις ότι όλα θα πάνε καλά. Θα είσαι πάντοτε η ηρωίδα μας, η μαμά μας. Μας χάρισες στιγμές με πολλή αγάπη και πολλή τρυφερότητα που θα μείνουν πάντοτε στις μνήμες μας. Ήσουν δίπλα μας στις ευχάριστες στιγμές, στις επιτυχίες αλλά και στις δυσκολίες. Όταν ήμουν στεναχωρημένη το καταλάβαινες και προσπαθούσες να μου φτιάξεις τη διάθεση. Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι πολλή υπερήφανη για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε ποτέ και να ζούμε την κάθε στιγμή. Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω και δεν σε φόβιζε τίποτα. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, η ζεστή σου αγκαλιά, η φωνή σου το χαμόγελο σου και αυτή η ενέργεια που γέμιζε όλο το σπίτι χαρά. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις που κάναμε τα βράδια, τα ταξίδια και οι ετοιμασίες που κάναμε όταν είχαμε κάποια γιορτή στο σπίτι. Όταν ήσουν κοντά μου ένιωθα ασφάλεια. Με ένα βλέμμα ξέραμε τι ήθελε να πει η μια στην άλλη. Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς. Μου έδωσες το χέρι κι εγώ με έναν κόμπο στο λαιμό έλεγα από μέσα μου ‘’μη φοβάσαι, θα τα καταφέρει’’. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντοτε ζωντανή στις καρδιές μας. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια. Σε αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε η μικρότερη κόρη της Φώφης Γεννηματά.

Πολύ συγκινημένη ήταν και η μεγάλη της κόρη Αιμιλία, η οποία αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ από την μητέρα τους.

«Έφυγες όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Γιατί έτσι ήσουν, δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Γιατί είναι μια μάχη με καθαρή ψυχή που δεν παραδίδεις τα όπλα. Μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυπούσε στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό το χέρι το χτύπησες πολλές φορές στη ζωή σου, σαν κορίτσι, σαν γυναίκα, σαν μητέρα, και κέρδισες. Δεν ήταν όμως ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο τρυφερότητα και ανιδιοτέλεια.Ήξερες πάντα όσα ξέρει μόνο μια μάνα. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Το χαμόγελο σου, το χάδι σου, το family που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα από όλους. Είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ, αλλά είναι και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε», είπε.

Νίκος Βοσδογάνης: Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα που έδινε και έπαιρνε αγάπη

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης, που επί 20 χρόνια ήταν στο πλευρό της, μίλησε γεμάτος συγκίνηση για την ξαφνική απώλειά της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ λέγοντας ότι η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα.

«Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. ‘Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη και είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα κι αυτό που ζήσαμε από το πρωί» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να ζήσει χωρίς φόβο. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα, δεν τα μοιράστηκε μαζί μας, δεν γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε… Εγώ είχα επικοινωνία την Παρασκευή και μου λέει ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Με παρακάλεσε να δώσω στους δημοσιογράφους τα μηνύματα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας που της μετέφεραν από τις Βρυξέλλες και δώσαμε ραντεβού για το σπίτι να κάνουμε τις ομιλίες μας και τις δηλώσεις μας. Καθόμασταν μαζί στο ίδιο γραφείο ώρες και δουλεύαμε τα κείμενα πολλά χρόνια τώρα… Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη και είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα κι αυτό που ζήσαμε από το πρωί», τόνισε.