Σε δύο ηθοποιούς –λόγω της παύσης που επέβαλε στον θεσμό η πανδημία του κορωνοϊού, την προηγούμενη διετία– και συγκεκριμένα στη Σοφία Κόκκαλη και την Αμαλία Καβάλη, απονεμήθηκε σήμερα (24/05) το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο ίδρυμα, στην Πλάκα.

Η Σοφία Κόκκαλη τιμήθηκε για τη θεατρική σεζόν 2020 – 2021, κατά την οποία ξεχώρισε η ερμηνεία της, στο έργο «Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, που σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος και παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Επίσης για τη χρονιά 2021 – 2022 η Αμαλία Καβάλη διακρίθηκε για τους ρόλους της, στα έργα «Ο γιατρός της τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, τα οποία σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο Θέατρο Πόρτα.

Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη απένειμε η προηγούμενη κάτοχος, η ηθοποιός, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, στη Σοφία Κόκκαλη, η οποία τήν παρέδωσε στην Αμαλία Καβάλη. Οι δύο νικήτριες θα κρατήσουν την καρφίτσα από έξι μήνες, έως την επόμενη απονομή.

Υποψήφιες ήταν ακόμη η Αμαλία Αρσένη, Μαρία Μοσχούρη, Κίττυ Παϊταζόγλου και Ελένη Μπούκλη. Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονέμεται από το 2007, σε νέες ηθοποιούς του θεάτρου και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: