Το ντέρμπι του Μάντσεστερ βάφτηκε γαλάζιο, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ούσα πολύ καλύτερη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 και να πλησιάσει την πρώτη Τσέλσι στους δύο βαθμούς, έχοντας κι ένα ματς παραπάνω. Από την άλλη πλευρά οι «κόκκινοι διάβολοι» κάνοντας τη δεύτερη σερί ήττα τους στο «Old Trafford» παρέμειναν στους 17 βαθμούς και την 5η θέση.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού καλύτερη από την αντίστοιχη του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και κατάφερε να επικρατήσει απόλυτα δίκαια στο «Old Trafford». Η συγκεκριμένη νίκη ήταν η πρώτη της Σίτι στην Premier League κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Θέατρο των Ονείρων» από τις 24/04/19, όταν και τότε οι «πολίτες» είχαν πάρει τρίποντο-τίτλου με 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και θα μπορούσε να είχε πάει στ’ αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα από το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και δεν άφηνε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει κυριολεκτικά ανάσα. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν, έχοντας τεράστια πίεση και χωρίς να έχουν καθαρό μυαλό πουλούσαν εύκολα την μπάλα. Οι “κόκκινοι διάβολοι” μετά τη συντριβή που γνώρισαν από τη Λίβερπουλ, έχασαν ένα ακόμα ντέρμπι δείχνοντας ότι δεν μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο!

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν την κατοχή και όποτε έκριναν σκόπιμο εκδήλωναν επιθέσεις. Στο πρώτο 45λεπτο μπορεί να βρήκαν δύο γκολ, όμως αν δεν ήταν ο Ντε Χέα, τότε το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ αρνήθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις το γκολ με σπουδαίες επεμβάσεις.

Από την πλευρά τους οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μία καλή στιγμή στο παιχνίδι, η οποία αν γινόταν γκολ, πιθανώς ν’ άλλαζε και τη ροή του αγώνα. Συγκεκριμένα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε ένα ωραίο σουτ μετά από σέντρα του Σο, όμως ο Έντερσον του αρνήθηκε το γκολ της ισοφάρισης και στην επαναφορά ο Γκρίνγουντ δε βρήκε γεμάτα την μπάλα, για να τη στείλει στα δίχτυα.

Το πρώτο γκολ του αγώνα μπήκε πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα στο 7’ ο Ζοάο Κανσέλο έβγαλε τη σέντρα από την αριστερά πλευρά και ο Μπαϊγί στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 44’ όταν και πάλι από σέντρα του Κανσέλο, ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε την προβολή κι έβαλε τα θεμέλια μιας πολύ σημαντικής νίκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με σκοπό να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος και αν μπορέσει να βρει στην πορεία ένα γκολ προκειμένου να διευρύνει το προβάδισμά της. Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κοίταξε στιγμή να πρεσάρει ψηλά και να κυνηγήσει κάποιο γκολ.

Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι ήθελαν να περιορίσουν περισσότερο τη ζημιά παρά να μειώσουν στο σκορ. Επιθετικά αν έβρισκαν τη στιγμή τους, τότε θα προσπαθούσαν να την εκμεταλλευτούν. Κάπως έτσι το ματς κυλούσε δίχως ιδιαίτερη ένταση και ρυθμό με τη Σίτι να ελέγχει απόλυτα το ματς. Όποτε ήθελε, έδινε την κατοχή κι όποτε προτιμούσε, κρατούσε ξανά εκείνη την μπάλα.

Ουσιαστικά η Γιουνάιτεντ ούτε στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσε να κάνει ευκαιρίες, ενώ αντίθετα η Σίτι είχε αρκετές φάσεις, μέσα σ’ αυτές κι ένα δοκάρι του Φόντεν, και θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο γκολ. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και το ματς έληξε στο 2-0 υπέρ των «πολιτών».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Μπαϊγί (Σάντσο 46’), Λίντελοφ, Σο (Τέλες 73’), ΜακΤομινέι, Φρεντ (φαν ντε Μπεκ 80’), Μπρούνο, Γκρίνγουντ (Ράσφορντ 67’), Ρονάλντο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρούιν, Μπερνάρντο, Φόντεν, Ζεσούς.