Όταν πριν από περίπου δυο μήνες το Radar αποκάλυπτε ότι η Cosmote εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χτυπήσει τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας, την Superleague δηλαδή, υπήρξαν πολλοί που θεώρησαν ότι κινδυνολογούμε ή ότι επιδιώκουμε να προκαλέσουμε εκρηκτικό περιβάλλον στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Βεβαίως, οι πληροφορίες μας ήταν ακριβείς, καθώς ενημερωμένες πηγές μας μετέφεραν την δυσαρέσκεια του ισχυρού άνδρα της Cosmote Μιχάλη Τσαμάζ προς το πρόσωπο του νέου αφεντικού της Forthnet Ν. Σταθόπουλου ο οποίος ως partner της BC Partners ενεπλάκη στις εν Ελλάδι δραστηριότητες της θυγατρικής της United η οποία πριν τη Forthnet είχε να επιδείξει δραστηριοποίηση στον τομέα των media στη Ρουμανία!

Ειδικότερα ο Ν. Σταθόπουλος, γνωστός στη χώρα μας από την εμπλοκή του για λογαριασμό της BC Partners σε αγοραπωλησίες καζίνο αλλά και το ρόλο του «λαγού» που είχε αναλάβει προκειμένου να αναγκάσει την Apax το 2006, που ήλεγχε τότε την Wind, να πληρώσει καπέλο 200 εκατ. για να αποκτήσει από τον Θ. Φέσσα την Qphone, φέρεται να έπαιξε για μια ακόμη φορά το ρόλο του λαγού προκειμένου η Cosmote να πληρώσει βαπορίσια τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions league.

Κάτι που επέτυχε. Και για το οποίο καυχιόταν σε όλη την πιάτσα, ότι έκανε τον Τσαμάζ να ματώσει…

Υπό αυτή την οπτική γωνία ο Μ. Τσαμάζ από τη μια πλευρά του τη φύλαγε του Σταθόπουλου και από την άλλη πολύ ορθά διέγνωσε ότι η πιθανότητα να αποκτήσει τα δικαιώματα της ελληνικής Σούπερ λίγκας θα αποτελούσε το τελειωτικό χτύπημα στην Nova και όλο τον όμιλο της Forthnet ο οποίος παρεμπιπτόντως απέτυχε προ μηνών να αποκτήσει την wind, γεγονός που τον βάζει σε δεύτερη μοίρα και δυσχερή θέση στο σύστημα.

Οι χθεσινές εξελίξεις

Χθες ο πρόεδρος της Superleague κ. Μπουτσικάρης, που εξελέγη ως εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, δήλωσε επισήμως ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Cosmote για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και τούτο διότι η πλειονότητα των συμβολαίων που έχει υπογεγραμμένα η Nova με τις ΠΑΕ, λήγουν στο τέλος της σεζόν.

Οπότε είναι υποχρεωμένη να επαναδιαπραγματευθεί με τον καθένα ξεχωριστά για ανανέωση του συμβολαίου.

Το μπάσιμο της Cosmote πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Και πηγές που γνωρίζουν από μέσα πρόσωπα και πράγματα διαβεβαιώνουν πως πριν τις ανακοινώσεις Μπουτσικάρη είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του Μιχάλη Τσαμάζ με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εισβολή της Cosmote ακόμη και αν δεν καταφέρει να πάρει τα τηλεοπτικά της Superleague μέσα από την κεντρική διαχείριση, κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω των τεταμένων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ πολλών ΠΑΕ, θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας την Nova σε δραματική αύξηση των συμβολαίων ανεβάζοντας τα ποσά και τα bonus!

Οπότε ο Ν. Σταθόπουλος θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι τις προσωπικές επαφές με όλες τις ιδιοκτησίες για να μαζέψει τη δουλειά, πληρώνοντας κάτι παραπάνω!

Βεβαίως, ο Νίκος επειδή είναι πονηρός άρχισε το παραμύθι: δεν θα εμπλακεί, λέει, με την Nova, δεν είναι δική του δουλειά, αλλά της United που είναι και ο ιδιοκτήτης.

Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε ή αλλιώς … προφάσεις εν αμαρτίαις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.