Για την πορεία υλοποίησης των rapid test, καθώς και για τη σημαντική συμβολή του τηλεφωνικού κέντρου 1110 σε θέματα πληροφόρησης και ψυχολογικής στήριξης, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», που πραγματοποιείται από εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

«Σκοπός η καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας»

Απευθυνόμενος προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους ψυχολόγους και συνολικά στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας που πλαισιώνει τη δράση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιείται, «αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η επιστημονική κοινότητα μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΙΣΑ ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη σημαντική συμβολή τους στο όλο εγχείρημα, «το οποίο είναι μοναδικό, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

«Με τη συμβολή του εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού μας πετύχαμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Καθοριστική η συμβολή των κλιμακίων μας στο ασφαλές άνοιγμα των ιερών ναών της Αττικής, στο προσωπικό των οποίων διενεργήσαμε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα rapid test», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης.

Πάνω από 2.000 τα τεστ που διενεργήθηκαν στο προσωπικό των ιερών ναών της Αττικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Δρ Πάνος Ευσταθίου, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 23/04 έως και Μ. Πέμπτη 29/04 ανέρχονται στους 4.236, ενώ συνολικά από τις  3/03/21, που έχει ξεκινήσει η δράση, μέχρι χθες 29/04/21 έχουν υλοποιηθεί 24.591 rapid test. Όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΙΣΑ ,σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Αθηνών, διενεργήθηκαν πάνω από 2.000 test στους ιερείς και στο προσωπικό των ιερών ναών της Αττικής.

Οι κινητές ομάδες από 23/4/21 έως και 29/4/21 για λήψεις rapid tests επισκέφθηκαν τις παρακάτω περιοχές: Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Μπραχάμι, Αθήνα, Ζωγράφου, Νέα Πεντέλη, Χολαργό, Παπάγου, Άνω Πατήσια, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Παγκράτι, Παλαιό Ηράκλειο, Περιστέρι, Γαλάτσι, Πειραιά, Γλυφάδα και Παιανία.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.