Σήμερα (27/01), η ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε τους ιστότοπους της CIA και του FBI, κατηγορώντας τις δύο αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για διάδοση ψευδών πληροφοριών, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Η Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών που ανήκουν σε κρατικές δομές εχθρικών χωρών, επειδή διαδίδουν υλικό που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση.

Οι δύο ιστοσελίδες δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπήρξε σχολιασμός σε πρώτο χρόνο από την Ουάσινγκτον ή από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Μόσχα.

Η Ρωσία έχει καταστήσει ποινικό αδίκημα τη δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεων, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, ενώ, η σκόπιμη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, η Roskomnadzor έχει αποκλείσει τα περισσότερα ανεξάρτητα Μέσα ενημέρωσης, ορισμένα σάιτ του εξωτερικού και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των οποίων το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Διαβάστε ακόμη: