Την χώρα της αραβικής  χερσονήσου θα επισκεφθεί αύριο για δεύτερη φορά ο Πρωθυπουργός . Χώρα με την οποία οι σχέσεις μας είναι άριστες! Εν αντιθέσει με την Τουρκία  με την οποία οι σχέσεις της είναι σχεδόν πολεμικές ! Οι Σαουδάραβες αποτελούν έναν από τους βασικούς “εχθρούς” των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί  αυτή την φορά την Σαουδική Αραβία, για να συμμετάσχει σε ένα επενδυτικό φόρουμ.

Το προηγούμενο ταξίδι είχε πραγματοποιηθεί  τον Φεβρουάριο του 2020. Μεσολάβησε μάλιστα και η αποστολή μιας συστοιχίας Πάτριοτ από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, σε απόδειξη των στενών διμερών σχέσεων.

«Οι επαφές της Ελλάδος στο πολυδαίδαλο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής πολλαπλασιάζονται με βάση συγκεκριμένο πλάνο αλλά και ευέλικτη προσαρμογή στα ευμετάβλητα  δεδομένα»  είπε στο «radar» στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου

Μάλιστα στο σχεδιασμό που αφορά τον Μεσογειακού Νότου συνεχίζονται! Η ελληνική κυβέρνηση επενδύει πολύ στο τρίγωνο Ρώμης Παρισιού Αθήνας , ειδικά στο κομμάτι της αναθεώρησης του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται η φάση της προετοιμασίας για το ταξίδι του Κυριάκου  Μητσοτάκη  στην ιταλική πρωτεύουσα όπου μεταξύ των άλλων θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις για τη ρήτρα του 3% και του ποσοστού χρέους 60% επί του ΑΕΠ.

Πρόκειται για τη ρήτρα που υποχρεώνει τα κράτη μέλη να παρουσιάζουν έλλειμα μέχρι 3% του ΑΕΠ τους και να μειώνουν κατά 1/20 κάθε χρόνο το ποσοστό χρέους που ξεπερνάει το 60% του ΑΕΠ , στοιχείο που αφορά τη χώρα μας άμεσα.

«Μητσοτάκης και Ντράγκι ήδη επεξεργάζονται τις επόμενες κοινές κινήσεις τους με στόχο να θέσουν το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο σωστό timing ώστε να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα .» τόνισε στο «radar» το στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον και η άφιξη της Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.