Αυτή την εβδομάδα, η Πολωνία θα στείλει άλλα δέκα –γερμανικής κατασκευής– άρματα μάχης “Leopard” στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον κ. Μπλάστσακ. «Τέσσερα (άρματα μάχης) βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, άλλα δέκα θα φθάσουν την τρέχουσα εβδομάδα», σημείωσε, σε σημερινή (07/03) συνέντευξη Τύπου. Η Πολωνία έχει υποσχεθεί να στείλει στην Ουκρανία συνολικά δεκατέσσερα άρματα μάχης “Leopard”.

Ο Υπουργός Άμυνας της Πολωνίας βρίσκεται καθ’ οδόν για μία συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Στοκχόλμη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με θέμα συζήτησης την ασφάλεια της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Είναι προγραμματισμένο να έχουμε συνομιλίες με τον Μπόρις Πιστόριους, τον Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Το βασικό θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε, είναι η χαμηλή διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τα άρματα μάχης “Leopard”», γνωστοποίησε. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πρωτίστως από τη γερμανική βιομηχανία όπλων και η Πολωνία είναι, επίσης, έτοιμη να παραγάγει τέτοια εξαρτήματα, προσέθεσε. «Ο κόμβος στη χώρα μας, θα ασχολείται με την επισκευή των αρμάτων μάχης “Leopard” που παραδίδονται στην Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Μάριους Μπλάστσακ.

Διαβάστε ακόμη: