Μια σχολική περιφέρεια της Πενσυλβάνια διευκρίνισε ότι δεν προσπαθούσε να απαγορεύσει τα Χριστούγεννα αφού έστειλε ένα σημείωμα στους οδηγούς λεωφορείων λέγοντάς τους να αφαιρέσουν “αμέσως” τα Χριστούγεννα ή άλλες θρησκευτικές γιορτές.

Η σχολική περιφέρεια Wallingford-Swarthmore στην Κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια, έστειλε ένα υπόμνημα στο προσωπικό συγκοινωνιών την Παρασκευή προειδοποιώντας τους οδηγούς λεωφορείων να αφαιρέσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να σταματήσουν να φορούν χριστουγεννιάτικα ρούχα επειδή κάποιοι γονείς είχαν παραπονεθεί.

«Σύμφωνα με τον Δρ Marseille, έλαβε παράπονα από γονείς σχετικά με υπαλλήλους της Περιφέρειας που επιδεικνύουν διακοσμήσεις με θέμα τα «χριστουγεννιάτικα» ή/και φορούσαν ρούχα της ίδιας φύσης», ανέφερε το υπόμνημα που στάλθηκε στους υπαλλήλους του τμήματος μεταφορών.

«Εάν έχετε διακοσμήσει το λεωφορείο σας με οτιδήποτε συγκεκριμένο για τις γιορτές των Χριστουγέννων ή οποιαδήποτε άλλη διακόσμηση που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη θρησκεία, αφαιρέστε τα αμέσως. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι έχουν οδηγίες να μην φορούν ρούχα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική γιορτή», η σημείωμα προειδοποίησε.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν επίσης οδηγίες να μην παίζουν χριστουγεννιάτικη μουσική ή μουσική σχετική με οποιαδήποτε άλλη θρησκεία.

Το σημείωμα διευκρίνιζε ότι οι οδηγίες δεν αφορούσαν μόνο αυτό το τμήμα, αλλά προορίζονταν για όλους τους υπαλλήλους στην περιφέρεια. Μερικοί οδηγοί λεωφορείων χαρακτήρισαν την είδηση «απογοητευτική», σύμφωνα με το Fox29.

Το σημείωμα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού κοινοποιήθηκε από αρκετούς συντηρητικούς λογαριασμούς στο X.

Αργότερα την Παρασκευή, η σχολική περιφέρεια διευκρίνισε ότι υπήρχε παρεξήγηση σχετικά με τις οδηγίες που παρουσιάστηκαν στο πρώτο σημείωμα.

«Το σημείωμα που στάλθηκε νωρίτερα ήταν το αποτέλεσμα μιας συνομιλίας με τον εαυτό μου και τον Επόπτη Μεταφορών στην οποία το μήνυμά μου δεν ήταν ξεκάθαρο», έγραψε ο Δρ Marseille των Σχολών Wallingford-Swarthmore σε ένα δεύτερο σημείωμα.

Ο αρχηγός της σχολικής περιφέρειας επιβεβαίωσε ότι οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές επιτρέπονται και δεν παραβιάζουν την πολιτική του σχολείου.

Το αρχικό σημείωμα στάλθηκε σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των γονέων σχετικά με τη «θρησκευτική ουδετερότητα» και «να συμπεριλάβει ένα ευρύ φάσμα παραδόσεων», είπε.

Διαβάστε ακόμη: