search

PICK POST

Η πολιτική αναταραχή που έχει προκληθεί από τη σκανδαλολογία και τις επιθέσεις ισχυρών κέντρων και κομμάτων στην κυβέρνηση επηρεάζει την Επενδυτική Βαθμίδα και δημιουργεί κλυδωνισμούς στο Χρηματιστήριο!

Η επιχείρηση να ξεθωριάσει η κυριαρχία Μητσοτάκη, καθιστά το πολιτικό σκηνικό ομιχλώδες και οδηγεί σε μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας οπερέτες όπου τα συμφέροντα θα κινούν τα νήματα!

HIG: Δρομολογεί νέες επενδύσεις ύψους €500 εκατ. σε βάθος τριετίας

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το πολιτικό σκηνικό έχει καταστεί και πάλι ασαφές, ομιχλώδες!

Η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία Μητσοτάκη ξεθωριάζει, υπό το βάρος των επιθέσεων που δέχεται σχεδόν καθημερινά η κυβέρνηση από τα εκδοτικά συγκροτήματα και τα πολιτικά κόμματα, ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει σημάδια ανάκαμψης και στιβαρής παρουσίας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Και το ζήτημα που εγείρεται την ώρα τούτη δεν είναι στενά συνδεδεμένο με το κατά πόσον τα «σκάνδαλα» και οι «υποκλοπές» είναι ζητήματα πραγματικά ή «κατασκευασμένα» αλλά ότι πανίσχυρα κέντρα εξωθεσμικής εξουσίας θέλουν να «κοντύνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να οδηγήσουν τη χώρα σε μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, στην ουσία κυβερνήσεις – οπερέτες, όπου τα συμφέροντα θα κινούν τα νήματα!

Υπό την οπτική γωνία αυτή έχει δημιουργηθεί στην αγορά ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, το οποίο σε κάθε περίπτωση επηρεάζει την εξέλιξη της επενδυτικής βαθμίδας, αν θα την ανακτήσουμε ή όχι κατά το Α’ εξάμηνο 2023 όπως αναμένεται, ενώ τα πρώτα σημάδια της πολιτικής αυτής ανασφάλειας έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Χρηματιστήριο, τόσο όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα όσο και την τάση της αγοράς και τον όγκο των συναλλαγών!

Ούτως ή άλλως το Χρηματιστήριο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε αγορά 5-10 μετοχών, χωρίς βάθος, χωρίς όγκο συναλλαγών και χωρίς μεγάλα deals μπροστά που μπορούν να δώσουν κατεύθυνση!

Μόνο το deal της ΔΕΗ με την Enel Ρουμανίας παίζει αυτή τη στιγμή καθώς και η Τέρνα Ενεργειακή με την First!

Κατά τα άλλα, πιθανολογείται κύμα αποχώρησης ισχυρών επιχειρήσεων από το ΧΑ με προορισμό Λονδίνο και Νέα Υόρκη!

Ενώ τα deals στο χώρο των τραπεζών είναι φούμαρα της αυλής του Μαξίμου, μην τυχόν και δημιουργηθεί από το μηδέν επενδυτικό κλίμα!

Διαβάστε ακόμη: