Πλήρης διάψευση των πληροφοριών από τη Μεγάλη Βρετανία για «φρένο» στην πώληση της Τσέλσι λόγω χρεών ύψους 1.6 δισεκατομμυρίων λιρών στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ένας εκ των αντιπροσώπων του Ρώσου μεγιστάνα «έβαλε» τα πράγματα στη θέση τους, προχωρώντας σε γραπτή τοποθέτηση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «μπλε».

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής:

«Ύστερα από εικασίες αναφορικά με την πώληση της Τσέλσι, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής…

Πρώτον, η επιθυμία του κ. Αμπράμοβιτς για δωρεά των εσόδων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, δεν έχει μεταβληθεί.

Από την αρχική ανακοίνωση, το επιτελείο του εντόπισε υψηλά ισταμένους αξιωματούχους από φορείς των Ηνωμένων Εθνών και άλλες κορυφαίες παγκόσμιες οργανώσεις, που έχουν επιφορτιστεί με τη σύσταση ενός ιδρύματος και τον καθορισμό ενός σχεδίου για τις δραστηριότητές του.

Ο κύριος, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας συνομίλησε με κυβερνητικούς εκπροσώπους, παρουσιάζοντας τη δομή και το βασικό πλάνο.

Ο κ. Αμπράμοβιτς δε συμμετείχε σε αυτό το έργο, με την επιτροπή να διοικείται ανεξάρτητα από ανθρώπους με πολυετή πείρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Δεύτερον, δε ζήτησε να τού αποπληρωθεί κανένα δάνειο –τέτοια σενάρια είναι εντελώς ψευδή– όπως ακριβώς και όσα αφορούν υποθετική αύξηση της τιμής του συλλόγου την τελευταία στιγμή.

Στόχος του, παραμένει η εύρεση ενός αξιόπιστου θεματοφύλακα για την Τσέλσι, ενθαρρύνοντας κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά να δεσμευθεί ως προς μία πολυδιάστατη επένδυση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα πεδία της Ακαδημίας, του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου, της απαραίτητης ανάπλασης του γηπέδου και της διατήρησης του έργου του ιδρύματος της ομάδας.

Μετά την επιβολή κυρώσεων που τού επιβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το απαιτούμενο κεφάλαιο υπόκειται σε περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπερ σημαίνει πως δεσμεύεται αυτομάτως και κατά αυτόν τον τρόπο, θα υπόκειται σε νομική διαδικασία, αναμένοντας έγκριση από τις Αρχές.

Τα κονδύλια εξακολουθούν να προορίζονται για φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει τόσο τους περιορισμούς, όσο και τις νομικές επιπτώσεις.

Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει πρόσβαση και δεν ασκεί έλεγχο σε εκείνα τα κεφάλαια και ούτε πρόκειται, έπειτα από την πώληση του συλλόγου. Παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, παραμένει αφοσιωμένος στην εύρεση ενός ικανού θεματοφύλακα και τη διασφάλιση πως τα έσοδα θα προσφερθούν για καλό σκοπό».