Ένα ακόμα θέμα που χρήζει αντιμετώπισης από την κυβέρνηση, αποτελεί η κατάσταση που θα δημιουργηθεί για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς είναι αποφασισμένη και σε κοινοτικό επίπεδο η παύση των επιδοτήσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την στήριξη των καταναλωτών μετά την παύση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ναι μεν αποτελεί πρόκληση το όλο θέμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, που θα μείωναν το κόστος στην πηγή, ειδικά ενόψει αυξημένων τιμών το χειμώνα, δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχουν και να προκρίνονται.

Άλλωστε, όπως ομολογείται και από κυβερνητικούς παράγοντες, η πρόσδεση της χώρας στο φυσικό αέριο, μπορεί κάποιες περιόδους να ωφέλησε, αλλά οι πλέον κερδισμένοι ήταν οι ενεργειακές εταιρείες, με τη συσσώρευση τεράστιων (ουρανοκατέβατων) κερδών, αφού δεν υπήρχε καν ένας ανώτατος συντελεστής, που να βάζει φρένο στην εκτίναξη των τιμών.

Επειδή, λοιπόν, το θέμα των επιδοτήσεων πρέπει να θεωρείται λήξαν οριστικά, μένει να δούμε τι μέτρα θα επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να συγκρατήσει τα τιμολόγια, από σήμερα μέχρι και τον ερχόμενο χειμώνα, που όλοι εύχονται να είναι ήπιος όπως ο περυσινός.

Διαβάστε περισσότερα