Σήμερα (19/12), η κ. Φον ντερ Λάιεν στάθηκε στην «ιστορική» συμφωνία της COP15 που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ και την οποία υιοθέτησαν περισσότερες από 190 χώρες στη διάσκεψη στον Καναδά, με στόχο να σταματήσει η καταστροφή της βιοποικιλότητας και των πόρων της φύσης, που είναι απαραίτητοι για την ανθρωπότητα..

Αυτή η συμφωνία συνιστά «έναν οδικό χάρτη για την προστασία και την αποκατάσταση της φύσης. Πλέον, ο κόσμος έχει δύο πεδία δράσης, ώστε να προχωρήσει προς μία βιώσιμη οικονομία, έως το 2050», σημείωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι «συμπληρώνει» αυτή του Παρισιού για το Κλίμα.

Παράλληλα, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, επεσήμανε ότι η συμφωνία «πράγματι, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Βεβαίως, θα πρέπει τώρα να περάσουμε από τα χαρτιά στην υλοποίηση. Αυτό είναι εν γένει το δυσκολότερο σκέλος. Θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη, ωστόσο, για άλλη μία φορά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για συμβιβασμό».

Η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη 15η Διάσκεψη της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα, τη λεγόμενη COP15, στο Μόντρεαλ, χαρακτηρίσθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος του Καναδά, Στίβεν Γκιλμπό, ως «μία πραγματικά ιστορική στιγμή», καθώς όπως προσέθεσε, αναφερόμενος στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, «επιτέλους, πετύχαμε τη στιγμή του Παρισιού για τη βιοποικιλότητα, στο Μόντρεαλ».

Διαβάστε ακόμη: