Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει καταστεί κομβικός για τη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της OnLine Data, Νίκος Ροδόπουλος, και ο Business Development Director & Μέλος ΔΣ της OnLine DataΧριστόφορος Χατζηθεοδώρου ήταν οι βασικοί ομιλητές στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens 2020».

Το συνέδριο είχε τίτλο «Η πανδημία ως ευκαιρία ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων της Ελλάδας» και μεταδόθηκε διαδικτυακά στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου.

Η πανδημία του κορονοϊού, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας απέδειξε τη σημασία της τεχνολογίας στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών όλων -πολιτών, φορέων, κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Οι μεγάλες κρίσεις όπως η υγειονομική και οι φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες, δοκιμάζουν τον κρατικό και τον αυτοδιοικητικό μηχανισμό.

Η Πολιτική Προστασία μέσω της ψηφιοποίησης αποκτά πολύτιμα εργαλεία για επάρκεια πόρων και υποδομές. Η OnLine Data δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση κρίσεων μέσα από την ψηφιοποίηση πόρων και διοικητικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της αγοράς της πληροφορικής και των ψηφιακών επικοινωνιών, πανεπιστημιακοί κι ερευνητές.

 

Το συνέδριο στήριξε χορηγικά, ως Bronze Sponsor, η OnLine Data.