Οι επτά Σαουδάραβες που έχουν εμπλακεί στην αποτρόπαιη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, ανήκουν σε μια ελίτ ομάδα – αναφέρει η αποχαρακτηρισμένη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Αποκαλείται «Δύναμη Ταχείας Παρέμβασης» (Rapid Intervention Force, ή R.I.F.) και… η συμμετοχή της στη δολοφονία Κασκόγκι είναι αυτή που έπεισε τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι όλα έγιναν με εντολή του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ή MBS.

Η μονάδα αυτή «υπάρχει για να υπερασπίζεται τον πρίγκιπα» και «δίνει λογαριασμό μόνο σε αυτόν» σημειώνεται στην αμερικανική έκθεση, επομένως «τα μέλη της R.I.F. δεν θα συμμετείχαν» στη δολοφονία, χωρίς τη συγκατάθεση του πρίγκιπα.

Οι New York Times, σε έρευνα τους συνέδεσαν την ομάδα αυτή με μια βίαιη αιματηρή εκστρατεία για τη συντριβή των αντιφρονούντων και μέσα στο βασίλειο και στο εξωτερικό, μέσω συνεντεύξεων με Αμερικανούς αξιωματούχους που έχουν υπόψη τους απόρρητες εκθέσεις για το θέμα αυτό…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.