Το 2019, το Spotify άρχισε να δοκιμάζει μια συσκευή hardware για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ονομάστηκε «Car Thing», η οποία επέτρεπε στους χρήστες του Spotify Premium να ακούνε μουσική και podcast χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές που ξεκίνησαν με το «Hey, Spotify». Πέρυσι, το Spotify άρχισε να αναπτύσσει μια παρόμοια φωνητική ενσωμάτωση στην εφαρμογή για κινητά. Τώρα η πρόσβαση στην φωνητική λειτουργία «Hey Spotify» κυκλοφορεί ευρύτερα. Το Spotify επέλεξε να μην ανακοινώσει επίσημα τη νέα προσθήκη, παρά τις πολλές αναφορές που δείχνουν ότι η φωνητική λειτουργία εμφανίστηκε σε πολλά άτομα που έχουν την εφαρμογή Spotify, οδηγώντας σε κάποια σύγχυση των χρηστών σχετικά με τη διαθεσιμότητα.

H νέα λειτουργία

 Δημοσίευμα ανέφερε οτι στους χρήστες Android θα τους σταλεί μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει για τη νέα λειτουργία. Η ειδοποίηση θα συμβουλέψει τους χρήστες να πατήσουν ενεργοποίηση του μικροφώνου και να πουν «Hey Spotify, Play my Favorites Songs». Οι χρήστες πρέπει πρώτα να δώσουν άδεια χρήσης του μικροφώνου στην εφαρμογή και να ζητήσουν την μουσική που θέλουν να ακούσουν.
Η καινούρια λειτουργία έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται σε χρήστες Android, ωστόσο όπως αποδεικνύεται, η λειτουργία αυτή θα εμφανιστεί και σε συσκευές iOS. Φαίνεται πως πολλοί χρήστες iPhone που διαθέτουν διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος iOS είχαν επίσης τη δυνατότητα εμφάνισης της φωνητικής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν χρηστών, συνδρομητών Premium και συνδρομητών Premium Family Plan.

Τα φωνητικά δεδομένα

Στο κάτω μέρος της οθόνης των κινητών εμφανίζεται ένα μεγάλο πράσινο κουμπί για να ενεργοποιήσουν οι χρήστες το «Hey Spotify». Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορούν να αναζητήσουν καλλιτέχνες, άλμπουμ, τραγούδια και λίστες αναπαραγωγής λέγοντας απλώς το όνομα του τραγουδιού ή του καλλιτέχνη. Μπορούν επίσης να χειριστούν την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού με εντολές όπως διακοπή, παύση, παράλειψη αυτού του τραγουδιού και άλλα. Το Spotify ύστερα επιβεβαιώνει την εντολή που έχουν δώσει οι χρήστες με μια ρομποτική φωνή, γυναικεία ή αντρική ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο χρήστης από τις ρυθμίσεις.
Αυτή η οθόνη ειδοποιεί επίσης τους χρήστες ότι όταν η εφαρμογή ακούει τη φωνητική εντολή «Hey Spotify» στέλνει τα δεδομένα φωνής του χρήστη και άλλες πληροφορίες στο Spotify. Υπάρχει ένας σύνδεσμος για την πολιτική Spotify σχετικά με τη χρήση των φωνητικών δεδομένων, ο οποίος εξηγεί περαιτέρω ότι το Spotify θα συλλέγει τις ηχογραφήσεις των χρηστών. Η εταιρεία αναφέρει ότι ενδέχεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσει τη λειτουργία του Spotify και να αναπτύξει νέες δυνατότητες φωνής.

Διευκολύνει τους οδηγούς

Αν και οι σημερινοί καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τις μεθόδους συλλογής δεδομένων, από τις εταιρείες, και ιδιαίτερα τη χρήση φωνητικών δεδομένων, εξακολουθεί να υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιούνται φωνητικές εντολές, κυρίους για τους οδηγούς ώστε να διευκολύνονται περισσότερο στην οδήγηση. Φαίνεται πως παρόλο που οι χρήστες μπορούν να κατευθύνουν τον βοηθό φωνής στο τηλέφωνο τους προκειμένου να γίνει η αναπαραγωγή περιεχομένου από το Spotify, είναι πολύ πιο χρήσιμο να μπορούν οι χρήστες να μιλήσουν απευθείας στο Spotify, ειδικά τώρα που η Apple δεν επιτρέπει να οριστεί το Spotify ως προεπιλεγμένη υπηρεσία μουσικής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr