Αυτή είναι η ναυαρχίδα της BMW στην κατηγορία των SUV, που μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια ήρθε η σειρά της να ανανεωθεί και έρχεται εξηλεκτρισμένη.

Αντίστοιχα με το μήκος της είναι πλούσιες και οι άλλες εξωτερικές διαστάσεις όπως το πλάτος στα 2 μ. με 326 λίτρα αποσκευών, ενώ από τα πιο όμορφα σχεδιαστικά στοιχεία είναι οι προβολείς που χωρίζονται σε δύο τμήματα.

Το πάνω τμήμα είναι για τα φώτα ημέρας και τα φλας και το κάτω για την οδήγηση, μεσαία και μακριά σκάλα τεχνολογίας Matrix. Το εσωτερικό (με θέσεις και για 7 άτομα) παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εμφάνιση σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς μοντέλο.

Σημείο αναφοράς ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής 14,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που η μία αποτελεί συνέχεια της άλλης.

Η νέα BMW X7: Υβριδική και με μήκος 5.16 μ.

State of art ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου που για όλες τις εκδόσεις είναι 8 σχέσεων μεταδίδοντας την κίνηση και στους δύο άξονες. Από πλευράς μηχανικών συνόλων η γερμανική ναυαρχίδα «παίζει» με όλες τις τεχνολογίες. Κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου που συνδυάζονται με υβριδικά συστήματα.

Δύο είναι οι κινητήρες βενζίνης. Η μία έκδοση είναι η xDrive40i με 3λιτρο 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα που έρχεται από την προηγούμενη σειρά, αλλά με πολλές βελτιώσεις για καλύτερη απόδοση και μειωμένους ρύπους. 381 είναι οι ίπποι με 540 Nm ροπής.

Για τις εκδόσεις diesel ένας είναι ο κινητήρας στην έκδοση xDrive40d . 3λιτρος και αυτός ο κινητήρας με 352 ίππους με 700 Nm ροπής. Κορυφαία έκδοση η M60i με μοτέρ 4.4 λίτρων V8 με 530 ίππους και ροπή 750 Nm. H έκδοση αυτή ταξιδεύει με 250 χλμ./ώρα ηλεκτρονικά περιορισμένη (σε όλες τις εκδόσεις) ενώ για την επιτάχυνση 0-100 0 χρόνος 4,7 δευτ.

Για την xDrive40i ο χρόνος είναι 5,8 δευτ. και για την diesel 6.1 δευτ.

Και οι τρεις εκδόσεις μοιράζονται το ίδιο ήπιο υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ηλεκτρικό δίκτυο 48 Volt με τη μίζα/γεννήτρια ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων που αποδίδει 12 ίππους και 200 Nm σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι στάνταρ ζάντες είναι 20 ιντσών ενώ ως εξτρά διατίθενται 21 ιντσών, αλλά και οι τεράστιες των 23.

Όλα τα συστήματα ασφαλείας δίνουν το «παρών» στο γερμανικό αυτοκίνητο που οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν κατά την περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης χωρίς να έχουν ανακοινωθεί οι τιμές.