Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμίνιου  καλωσορίζει την MYTILINEOS ως νέο μέλος του. Ο φορέας αναγνωρίζει τη MYTILINEOS ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παράγοντες στον τομέα της μεταλλουργίας και μια από τις πιο υγιώς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα, οι οποίες λειτουργούν εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI) είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Ιδρύθηκε το 1972. Τα μέλη του περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου. Διαθέτει τα πιο ολοκληρωμένα παγκόσμια δεδομένα για το αλουμίνιο, με πάνω από 40 χρόνια ανάλυσης για την παραγωγή, την κατανάλωση, τη χρήση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

H ανακοίνωση του Ινστιτούτου

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η MYTILINEOS έγινε ένα από τα μέλη του.

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της Μεταλλουργίας και μια από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες βιομηχανικές εταιρείες στην Ελλάδα, έχοντας δραστηριοποιηθεί για σχεδόν 60 χρόνια. Είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Με πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό φορέα που εκπροσωπεί την παγκόσμια πρωτογενή βιομηχανία αλουμινίου. Η Επιχειρηματική μας Μονάδα Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 700 εκατ. ευρώ, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας (3ο τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS διαθέτει επενδυτική ένεση ύψους €600 εκατ. μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε την επένδυση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας”, δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής της Επιχειρησιακής Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την MYTILINEOS ως μέλος της IAI”, δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας της IAI.

“Η εστίαση της MYTILINEOS στην ευημερία των ανθρώπων της, στο σεβασμό του περιβάλλοντος και στην υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους της IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στα μέλη μας. Η συμμετοχή της Μυτιληναίος ενισχύει την παγκόσμια φωνή της IAI και τη φωνή μιας βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου”, σημείωσε ο κ. Prosser.

Η IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα σημερινά μέλη της IAI περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες παραγωγικές περιοχές.