Σε μία επίσκεψη που κρατήθηκε μυστική, εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο φιλέλληνας πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα (2017-19) Γενς Πλέτνερ και νυν επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς, βρέθηκε στην πρωτεύουσα και πραγματοποίησε συνάντηση με τη νέα Διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέσβη Άννα Μαρία Μπούρα, η οποία διαδέχτηκε στα τέλη του 2021 την κυρία Ελένη Σουρανή η οποία τοποθετήθηκε πρέσβης της χώρας στην Ρώμη!

Ο Γενς Πλέτνερ, ουσιαστικά αποτελεί τον πολιτικό Διευθυντή του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και έχει διατελέσει διπλωματικός σύμβουλος του νυν Προέδρου της Γερμανίας κ. Σταϊνμάιερ , όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών!

Σε απλά λόγια ο πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα είναι ένα πρόσωπο αυξημένου κύρους στην διεθνή διπλωματία, με βαθιά γνώση των ισορροπιών και των καταστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου!

Υπό αυτή την έννοια, λόγω γνώσης και αδιαμφισβήτητης εμπειρίας, αλλά και λόγω πολιτικής και διπλωματικής θέσης ευθύνης δίπλα στον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας που διαδέχτηκε στην εξουσία την Άνγκελα Μέρκελ, η επίσκεψη Πλέτνερ στην Ελλάδα έχει μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη σημειολογία.

Ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία στο Βερολίνο αναπτύσσεται ένας σκεπτικισμός εάν θα πρέπει να παρασχεθεί οπλισμός στο Κίεβο, ενώ παράλληλα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης έχει εγερθεί λόγω της στάσης Ζελένσκι απέναντι στον Πρόεδρο της Γερμανίας τον οποίο χαρακτήρισε ως μη καλοδεχούμενο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας!!!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Γενς Πλέτνερ, ο οποίος παρεμπιπτόντως διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις τόσο με πολιτικούς, όσο και επιχειρηματικούς παράγοντες…