Η πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Morgan Stanley αναπτύσσει ένα εξελιγμένο chatbot για να υποστηρίξει τον στρατό των οικονομικών συμβούλων της τράπεζας που τροφοδοτούνται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία OpenAI, σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τον Jeff McMillan, επικεφαλής ανάλυσης, δεδομένων και καινοτομίας στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας της εταιρείας, η τράπεζα έχει δοκιμάσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης με 300 συμβούλους.

Σκοπεύει να το κάνει ευρέως διαθέσιμο τους επόμενους μήνες.

Η Morgan Stanley είναι ένας από τα πρώτα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δήλωσε μια κίνηση μετά την επιτυχία του ChatGPT του OpenAI, το οποίο έγινε viral στα τέλη του περασμένου έτους, δημιουργώντας ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα.

Με περισσότερα από 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών, η τράπεζα είναι τιτάνας στον κλάδο της διαχείρισης πλούτου. Οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης έχουν συζητηθεί εδώ και χρόνια, αλλά οι γενικοί χρήστες δεν κατάλαβαν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας παρά μόνο μετά το ChatGPT.

Σύμφωνα με τον McMillan, ο στόχος του εργαλείου, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη τον περασμένο χρόνο, είναι να διευκολύνει τους 16.000 περίπου συμβούλους της τράπεζας να έχουν πρόσβαση στην τεράστια συλλογή ερευνών και δεδομένων της.

Σύμφωνα με τον McMillan, τα άτομα στοχεύουν να είναι τόσο γνώστες όσο ο πιο έξυπνος υπάλληλος της Morgan Stanley. «Είναι σαν να κάθεται δίπλα σου ο επικεφαλής στρατηγικής μας όταν μιλάς στο τηλέφωνο με έναν πελάτη», πρόσθεσε.

Οι χρήστες έχουν μείνει έκπληκτοι από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει προκαλέσει έναν αγώνα δρόμου μεταξύ των τιτάνων της τεχνολογίας για τη δημιουργία νέων προϊόντων και την έκπληξη των χρηστών, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν οδηγηθεί σε απροσδόκητα μονοπάτια.

Το ChatGPT περιστασιακά “έχει παραισθήσεις και μπορεί να δημιουργήσει απαντήσεις που είναι επιφανειακά πειστικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι λανθασμένες”, σημείωσαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε μια έκθεση τον περασμένο μήνα.

Το πρόγραμμα θα παρέχει στους συμβούλους άμεσες απαντήσεις, όπως κάνει το ChatGPT.

Ωστόσο, είναι χτισμένο στο GPT 4, μια πιο προηγμένη έκδοση της τεχνολογίας που τροφοδοτεί το ChatGPT.

Διαβάστε περισσότερα