Έχει ξεκινήσει εσχάτως μια φάμπρικα από εισηγμένες εταιρίες, να τοποθετούν ως μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια πρώην τραπεζίτες!

Οι «περιζήτητοι» πρώην τραπεζίτες είναι απορίας άξιον γιατί τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης από τους βασικούς μετόχους εισηγμένων, για την κρίση και τις αποφάσεις των οποίων αρχίζουμε πλέον και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις!!!

Οι «περιζήτητοι» τραπεζίτες των Δ.Σ. των επιχειρήσεων είναι ακριβώς οι ίδιοι, που διαφέντεψαν το τραπεζικό σύστημα επί δεκαετίες με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τραπεζών, την διάλυση της εθνικής οικονομίας και την είσοδο στα μνημόνια για τα οποία οι τραπεζίτες του χθες είναι υπεύθυνοι!

Πρόκειται για τους ίδιους που διατέλεσαν σε κορυφαίες θέσεις στις συστημικές τράπεζες, που πέρασαν από κρατικά πόστα όπως το ΤΑΙΠΕΔ, που διαχειρίστηκαν συνεργασίες με την ΤτΕ και απέτυχαν! 

Όταν, λοιπόν, καλείς τους αποτυχημένους του τραπεζικού παρελθόντος τους ξεπερασμένους της οικονομίας και τους υπεύθυνους της τραπεζικής και οικονομικής κρίσης για να τους βάλεις μόστρα στο μαγαζί σου, κάτι δεν πάει καλά!

Τα εξαπτέρυγά τους, βέβαια, στον Τύπο, που τρώγανε καλά επί χρόνια, άρχισαν το λιβανιστήρι!

Θα φέρουν, λένε, νέους μετόχους, funds, και θα αξιοποιήσουν τις επαφές τους προς όφελος των εισηγμένων!

Οκ, έτσι να το καταλάβω, αν και διαφωνώ κάθετα! Δηλαδή, τα εξαπτέρυγα μας λένε ότι οι βασικοί μέτοχοι έβαλαν τους αποτυχημένους πρώην τραπεζίτες στα Δ.Σ. των εισηγμένων όχι λόγω της εταιρικής διακυβέρνησης και του υποτιθέμενου κύρους που διαθέτουν (!!!), αλλά για νταραβεριτζήδες!!!

Δήθεν γνωριμίες, παραμύθια για funds, σχέσεις-μαϊμού με μεγιστάνες…

Μια ζωή την ίδια δουλειά, δηλαδή!

Εμείς, βέβαια, ξέραμε ότι δεν είναι τραπεζίτες…