Όπως έγινε γνωστό στη συνέλευση η εταιρεία υιοθετεί νέα δομή διοικητικού συμβουλίου, συμμορφούμενη με τον νόμο 4706/2020 για την εταιρική διακυβέρνηση. Έτσι αποχαιρέτησε ανθρώπους που ανέπτυξαν συναισθηματικούς δεσμούς με την εταιρεία μετά από δεκαετίες θητείας και έδωσε σκυτάλη σε νέα γνωστά στελέχη της αγοράς, που προβλέπεται να δώσουν ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, θέση αντιπροέδρου θα έχει ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος πάντως δεν θα είναι εκτελεστικό μέλος ενώ στα νεοεισερχόμενα πρόσωπα περιλαμβάνεται επίσης ο Κώστας Μητρόπουλος, ο Αλέξης Πιλάβιος αλλά και η Κατερίνα Βασιλάκη, που κατέχει θέση οικονομικής διευθύντριας. Πάντως, όπως είπε ο κ. Γεράρδος, ο ίδιος θα διατηρήσει θέση εκτελεστικού προέδρου ενώ ο γιος του, Κώστας Γεράρδος, θα είναι διευθύνων σύμβουλος.

Μιλώντας για τις επιδόσεις της Πλαίσιο Computers, ο Κ. Γεράρδος σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά από την αρχή του έτους, ακολουθώντας το μοτίβο του 2020. Επανέλαβε επίσης ότι εν μέσω πανδημίας, με κλειστά καταστήματα, που αντιστοιχούν στο 70% του τζίρου, η εταιρεία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 11,8% και ενίσχυσε το μερίδιό της σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε η πελατειακή βάση της με 350.000 νέους πελάτες και εδραιώθηκε η αξιοπιστία του brand, καταφέρνοντας το 2020 να υλοποιήσει 1,5 εκατ. παραδόσεις, να διεκπεραιώσει 6,5 εκατ. κλήσεις και να υποδεχθεί πάνω από 52 εκατ. επισκέπτες στο e-shop της.

Πλέον, στη νέα οικονομία δίνει έμφαση στο μοντέλο οmnichannel, στην ενίσχυση των υποδομών και στη βελτιστοποίηση του κύκλου παραγγελίας πριν το last mile, παγώνοντας το άνοιγμα νέων καταστημάτων μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά.