Μετά την απόλυτα επιτυχημένη έκβαση της αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank, μέσα από την οποία η τράπεζα ισχυροποιείται, εξυγιαίνεται και διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια που της επιτρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αποκαλύψουμε μια κρίσιμη πτυχή της υπόθεσης κατά την οποία ο ρόλος ενός προσώπου έπαιξε καταλυτικό ρόλο!

Όπως είναι γνωστό η διοίκηση της Alpha bank είχε μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει την εσωτερική αντιπολίτευση Πόλσον, υπό την έννοια ότι ο Αμερικανός επενδυτής επιδίωκε με κάθε τρόπο η αύξηση να γίνει στην τιμή των 0,80 ευρώ αντί του 1 ευρώ που πρότεινε και επέμενε ο Βασίλης Ψάλτης.

Και προς την κατεύθυνση αυτή υπήρχαν συνεχώς δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο με τις δηλώσεις και τα τελεσίγραφα Πόλσον του στυλ ψηφίζω – καταψηφίζω την αύξηση στη γενική συνέλευση, μπαίνω – δεν μπαίνω στην αύξηση!

Σε απλά λόγια απειλές από τον μεγαλοεπενδυτή με παραινέσεις προς τρίτους, επιδιώκοντας να επιβάλει τη θέση του, τη γραμμή του.

Και παράλληλα την ίδια στιγμή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας παρατηρείτο εκδήλωση κερδοσκοπικών φαινομένων, παιχνίδια δηλαδή με την τιμή της μετοχής που εκτός των άλλων απέρρεαν και από μυστηριώδες fund στο Λονδίνο που διαχειριζόταν 30 εκατ. μετοχές της Alpha!!!

Όμως, τέλος καλό όλα καλά! Ο Πόλσον τα …μάζεψε, συμβιβάστηκε, αποδέχτηκε τη νέα τάξη πραγμάτων, δεν καταψήφισε την αύξηση στη γενική συνέλευση και άσκησε πλήρως τα δικαιώματα του στην αύξηση κεφαλαίου!

Οι πληροφορίες λένε πως πίσω από την μεταστροφή Πόλσον βρίσκεται ένας άνθρωπος: ο Γιάννης Στουρνάρας!

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος προσπάθησε υπέρμετρα να βοηθήσει την αύξηση της Alpha και που εμπιστεύεται απόλυτα τον Β. Ψάλτη, φέρεται να ανέλαβε πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης!

Και η παρέμβαση του κατά πληροφορίες ήταν εκείνη που οδήγησε στην μεταστροφή Πόλσον και την αποκατάσταση της ηρεμίας και ισορροπίας που απαιτούσαν οι στιγμές και οι συνθήκες!