Οι θρυλικοί ABBA, ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα ποπ συγκροτήματα όλων των εποχών, έπειτα από 40 χρόνια απουσίας, επιστρέφουν σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, με το ολοκαίνουριο στούντιο άλμπουμ τους που έχει τίτλο «Voyage».

Προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών τους, οι Σουηδοί Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ συναντήθηκαν ξανά στο στούντιο του Μπένι στη Στοκχόλμη για να ηχογραφήσουν αρχικά δύο νέα τραγούδια, τα οποία στο τέλος έγιναν 10 και περιλαμβάνονται στο «Voyage».

ABBA και νέο άλμπουμ: Ξεκινούν εμφανίσεις 

Το διάσημο σουηδικό συγκρότημα έκανε γνωστό στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα κάνει και εμφανίσεις στο Λονδίνο το 2022 εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο ενώ  δεν είχαν κυκλοφορήσει κανένα νέο μουσικό κομμάτι από το 1981 και το άλμπουμ «The Visitors».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε μια ειδικά κατασκευασμένη αρένα και θα περιλαμβάνει ψηφιακές εκδοχές των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος.

Νέο άλμπουμ – Νέα avatars

Ο Μπιόρν Ουλβίους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Herald Sun είπε: «Είμαστε πραγματικά, πολύ καλοί φίλοι. Οι τέσσερις βρισκόμαστε στο στούντιο για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και υπάρχει κάτι, καθώς γνωρίζουμε τι έχουμε περάσει. Είναι δύσκολο να περιγραφεί, αλλά υπάρχουν τόσο ισχυροί, ισχυροί δεσμοί μεταξύ μας».

Επίσης, έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη περιοδεία των avatar της μπάντας, αναφέροντας ότι τα φωνητικά θα είναι περίπου ένα τόνο χαμηλότερα αλλά υποσχέθηκε ότι ο ήχος που θα ακούν οι θαυμαστές θα εξακολουθεί να είναι «πάρα πολύ ABBA».

Αναφερόμενος στη διαδικασία δημιουργίας των avatar, ο Ουλβίους σημείωσε ότι τα μέλη του συγκροτήματος «φωτογραφήθηκαν από όλες τις πιθανές οπτικές γωνίες» και έκαναν «γκριμάτσες μπροστά από κάμερες».

«Summer Night City»

Υπό τους ρυθμούς του κλασικού «Summer Night City» οι τέσσερις ABBAtars εμφανίζονται στο κλιπ διάρκειας 20 δευτερολέπτων, ντυμένοι με κοστούμια από στοιχεία νέον και λουσμένοι σε πολύχρωμα φώτα.

Το ABBA Voyage κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2022 στο Λονδίνο και το ένατο άλμπουμ του συγκροτήματος (που τιτλοφορείται επίσης Voyage) κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.