Ο Κρίστιαν Έρικσεν επιστρέφει στην ελίτ του διεθνούς ποδοσφαίρου, ύστερα από τη σοβαρότατη περιπέτεια της υγείας του, το περυσινό καλοκαίρι.

Ο 30άχρονος δημιουργικός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο θα έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2025.

Ο διεθνής άσος απέδειξε περίτρανα πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και να αγωνισθεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο, ύστερα από ένα εξάμηνο στη Μπρέντφορντ, από όπου αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί έναν ξεχωριστό σύλλογο και ανυπομονώ να αρχίσω. Είχα το προνόμιο να αγωνισθώ πολλές φορές στο “Ολντ Τράφορντ”, όμως, θα είναι εκπληκτικό το συναίσθημα, όταν το πράξω, φορώντας την κόκκινη φανέλα», υπογράμμισε ο Κρίστιαν Έρικσεν, στην πρώτη τοποθέτησή του.

Η δημοσίευση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Ο Φράνκι Ντε Γιονγκ αποτελεί τον πρώτο στόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Έρικ Τεν Χαγκ στοχεύει στην απόκτηση ενός εκ των αγαπημένων του… παιδιών από τη Μπαρτσελόνα. Από τις 21/04, ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι ο διάδοχος του Ραλφ Ράνγκνικ στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων», με τον τελευταίο, τελικώς, να αποτελεί παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο.

Ο Ολλανδός προπονητής δε σπατάλησε… στιγμή, έχοντας αρχίσει ήδη να «καταστρώνει» το πλάνο του –όχι μονάχα όσον αφορά την αγωνιστική ταυτότητα, αλλά και τη φιλοσοφία του συλλόγου εν γένει–, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο κ. Τεν Χαγκ «τσεκάρει» την περίπτωση του –γνώριμου σε εκείνον– Φράνκι Ντε Γιόνγκ, καθώς επιθυμεί διακαώς επανένωσή τους, ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία στον Άγιαξ, ενώ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του νεαρού κεντρικού μέσου, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

«Ο Τεν Χαγκ έχει ήδη εισηγηθεί στους διοικούντες την πραγματοποίηση της μεταγραφής με κάθε τρόπο και κόστος· η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται διατεθειμένη να “σπάσει” το φράγμα των 90.000.000€, ώστε να πείσει τους “μπλαουγκράνα” και να προχωρήσει η διαδικασία», αναφέρουν οι πληροφορίες.