Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς είναι ο δανεικός από τον Ολυμπιακό που τα πάει καλύτερα από κάθε άλλον. Με την Λεγκανές στην Σεγούντα Ντιβιζιόν μετράει 14 συμμετοχές/4γκολ/2ασίστ αλλά κυρίως εμφανίσεις που έχουν σηκώσει…θόρυβο στην Ισπανία – και σε άλλες αγορές – για τον 24χρονο Σέρβο εξτρέμ.

Ευκαιρίας δοθείσης,λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που γράφτηκαν σε ισπανικά ΜΜΕ, με την σχετική αναπαραγωγή και στα εγχώρια για την περίπτωση Ραντζέλοβιτς:

1. έχει δοθεί δανεικός αλλά χωρίς οψιόν αγοράς απο την Λεγκανές. Δεν ισχύει δηλαδή πως με 1.800.000 ευρώ το καλοκαίρι ο ισπανικός σύλλογος μπορεί να τον εξαγοράσει απο τον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνω, σύμφωνα τουλάχιστον με την μανατζερική πλευρά του Ραντζέλοβιτς, δεν εχει μπει καμία οψιόν.
2. αν συνεχίσει και ολοκληρώσει την σεζόν το ίδιο σούπερ, θεωρείται βέβαιο πως θα πάνε προτάσεις στον Ολυμπιακό για την αποκτησή του. Με ένα ποσό στα 3,5 με 4.000.000 ευρώ! Αυτή είναι η συνεκτίμηση της διεθνής πιάτσας agents αλλά και των ατζέντηδων που τον εκπροσωπούν/ τον δουλεύουν…
3. η σημερινή χρηματιστηριακή του αξία είναι 2.500.000 ευρώ
4. ο Μαρτίνς είχε πολύ καλή άποψη για το ταλέντο και τα προσοντα του. Το… θέμα του Σέρβου ήταν με την συγκέντρωσή του!

Οι διαφορετικοί μανατζερικοί “στάβλοι” του Μασούρα με Μπακασέτα/Σιώπη και ο…Πανιώνιος!

Η τουρκική “Σαμπάχ” έγραψε πως η Τράμπζονσπορ θα κινηθεί για τον Γιώργο Μασούρα. Για να κάνει…ελληνική τριπλέτα, μαζί με τους συμπαίκτες του στην “γαλανόλευκη”, Μπακασέτα και Σιώπη.Τους τρεις Έλληνες ενώνει απο το παρελθόν ο… Πανιώνιος, αλλά τους χωρίζουν τα διαφορετικά μανατζερικά Γραφεία που ανήκουν.

Ο Μασούρας έχει τον Χρήστο Γάτση ενώ οι Μπακασέτας/Σιώπης τον Ε.Χ. Δημητριάδη, ο οποίος το καλοκαίρι με δικές του προσπάθειες έμεινε ελεύθερος ο Ρότα απο την Φορτούνα Σιτάρντ για να τον πάει στην ΑΕΚ, “βολεύοντας” τις ίδιες ημέρες τον Αλμπάνη στην Κύπρο. Κι αφού νωρίτερα ο ίδιος ατζέντης είχε βρει άκρη με την μπερδεμένη υπόθεση (με Άρη /Ολυμπιακό) Ρόουζ, ντιλάροντας τελικά στην Λέγκια.

Πριν απο λίγες ημέρες,λοιπόν, ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ, Αχμέτ Αγκάογλου, είχε δηλώσει πως τον Γενάρη η ομάδα του θα αποκτήσει και τρίτο Έλληνα ποδοσφαιριστή στην προσπάθειά της να κατακτήσει μετά από 38 χρόνια(!) το πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Η Τράμπζονσπορ, που είναι κάτι σαν τον…ΠΑΟΚ της γειτονικής χώρας, δηλαδή το αντίπαλο δέος της τουρκικής Big 3 (Γαλατά/Φενέρ/Μπεσίκτας, όλες ομάδες της Πόλης), έχει…ταβάνι στα λεφτά που δίνει για να αγοράσει παίκτες.

Η πιο ακριβή αγορά στην ιστορία της είναι του Mazeed Waris με 7.000.000 το 2014 ενώ η πιο πρόσφατη (ακριβότερη) του διεθνή Δανού φορ Ανδρέας Κορνέλιους, με 5.200.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι απο την Πάρμα!

Στο κάδρο της Τράμπζονσπορ μπαίνει και ο Κυριακόπουλος της Σασουόλο!

Γενικότερα η Τράμζποσπορ την τελευταία 2ετία εκτός από την στροφή της στους Έλληνες της Αλάνιασπορ (έδωσε 3.000.000 για τον Μπακασέτα και 1.000.000 για τον Σιώπη) κάνει ψώνια κι απο την Ιταλία (Χαμσικ, Ζερβίνιο, Βίτορ Χούγκο, Μπρούνο Πέρες, Κορνέλιους).

Κι ασφαλώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως στο μεταγραφικό της στόχαστρο ενόψει Γενάρη εκτός από τον Μασούρα του Ολυμπιακού έχει και τον Γιώργο Κυριακόπουλο! Τον αναπληρωματικό αριστερό μπακ της Σασουόλο, για τον οποίο λένε πως η διαπραγματευση μεταξύ των δυο κλαμπ γίνεται μεταξύ 3 και 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Να μεταφέρουμε για την υπόθεση Κυριακόπουλου πως σύμφωνα με την ιταλική πιάτσα υπάρχει και η προοπτική του δανεισμού του στην Τράμζπονσπορ, με loan fee για την Σασουόλο αλλά και υποχρεωτική οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι. Κάπως έτσι άλλωστε είχε γίνει – σε δυο…χρόνους – και το μεταγραφικό deal του Πατρινού μπακ απο τον Αστέρα Τρίπολης στην ιταλική ομάδα!

Η χρηματιστηριακή αξία, η πώληση με υπεραξία και η…υποτιμημένη τουρκική λίρα

Όσον αφορά στην πιο φρέσκια μεταγραφική υπόθεση, αυτή του Μασούρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Ολυμπιακό δεν έχει πάει καμία πρόταση ή επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον παικτη του. Τουλάχιστον ακόμη…

Από την άλλη πλευρά, την μανατζερική του άσου, είναι γνωστό πως απο το καλοκαίρι βρίσκοναν σε εγρήγορση και περίμεναν προτάσεις άνω των 5.000.000 για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό.

Άλλωστε και η στήλη έχει αποκαλύψει πως τον κάνουν σκάουτινγκ/ενδιαφέρονται ομάδες από την Ιταλία (Σασουόλο και όχι μόνο) και την Γερμανία (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και όχι μονο). Και είναι λογικό να φλερτάρει με μεταγραφή στο εξωτερικό τώρα που βρίσκεται στο πικ της καριέρας τους και της χρηματιστηριακής αξίας του(7.500.000), με σούπερ εμφανίσεις στην Ευρώπη αλλά και με την Εθνική!

Βέβαια ας έχουμε υπόψιν παντα την πολιτική πωλήσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Θέλει να πουλάει με υπεραξία και είναι σκληρός διαπραγματευτής…

Άρα η Τράμπζονσπορ, στην οποία δεδομένα αρέσει ο Μασούρας (έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τους “ερυθρόλευκους”), θα ξόδευε 6 και 7 εκατομμύρια (ίσως και παραπάνω) για να τον αποκτήσει απο τον Ολυμπιακό, σε μια εποχή που η τουρκική οικονομία έχει διαλυθεί, με την τουρκική λίρα να έχει υποτιμηθεί στο 70% ; Ρητορικό το ερώτημα…