Την παρουσία της στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναβαθμίζει η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένης της παρουσίας μελών βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη.

Εκτός από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος. Το Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε έχει δώσει ελευθέρας στους υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κηδεία θα παραστούν ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια. Η μητέρα του βασιλιά και αδελφή του θανόντος, Σοφία, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

Θα παραστούν επίσης ο βασιλιάς της Σουηδίας, η βασίλισσα της Ολλανδίας, η βασίλισσα της Δανίας και ο μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ωστόσο δεν αποκλείεται να έρθει ο πρίγκιπας Γούιλιαμ, καθώς βάσει πρωτοκόλλου ο βασιλιάς Κάρλος παρίσταται μόνο στις κηδείες αρχηγών κράτους.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παρουσία Πικραμμένου

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παρουσία Πικραμμένου αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη».

Σε λαϊκό προσκύνημα το πρωί της Δευτέρας

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών, κατά πληροφορίες στις 12 το μεσημέρι και θα ταφεί στο Τατόι.

Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου από τις 06:00 τα ξημερώματα έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας πριν την εξόδιο ακολουθία.

Διαβάστε ακόμη: