Ο διεθνούς ακτινοβολίας τσελίστας είχε τη σπάνια τύχη να μαθητεύσει στο πλευρό των Ροστροπόβιτς και Πιατιγκόρσκι, για αυτό και δικαίως θεωρείται διάδοχός τους.

Ο λόγος για τον Μίσα Μάισκι, ο οποίος θα βρεθεί αύριο το βράδυ (02 Ιουλίου), στο Ηρώδειο, όπου θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο ιδιοφυής Μάισκι υπόσχεται μία ερμηνεία γεμάτη πάθος και λεπτότητα στο κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε σι ελάσσονα του Αντονίν Ντβόρζακ, έργο κορυφαίο στο ρεπερτόριο του οργάνου αλλά και έναν υψηλού επιπέδου διάλογο με την Ορχήστρα, όπως αρμόζει σε αυτή τη σύνθεση που αντιμετωπίζει το τσέλο «ως πρώτο μεταξύ ίσων».

Μίσα Μάισκι.

Η συναυλία «ανοίγει» με τη συναισθηματική «Εισαγωγή σ’ ένα δράμα» του Αντίοχου Ευαγγελάτου. Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του επιφανούς εκπροσώπου της ελληνικής Εθνικής Σχολής, η οποία προϊδεάζει κατάλληλα για τα έργα που ακολουθούν.

Το πρόγραμμα «κλείνει» με τη λυρική Συμφωνία νούμερο 2 σε μι ελάσσονα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, για το θριαμβευτικό, αλλά και γεμάτο μελωδικότητα τέλος αυτής της δυναμικής βραδιάς.

Στη μουσική διεύθυνση θα είναι ο περιζήτητος Γάλλος αρχιμουσικός, Λιονέλ Μπρενιέ.