Σήμερα (12/05), το Πεκίνο κατέγραψε 36 νέα κρούσματα COVID–19, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αξιωματούχου υπηρεσιών ελέγχου της πανδημίας στην κινεζική πρωτεύουσα πόλη.

«Από τους νοσούντες, οι 32 εντοπίστηκαν σε “ελεγχόμενες περιοχές” και οι υπόλοιποι 4 σε διαγνωστικούς ελέγχους ανά την κοινότητα», επεσήμανε ο αναπληρωτής επικεφαλής της δημοτικής επιτροπής υγείας, Πανγκ Σινγκχούο, σε συνέντευξη Τύπου.

Η Κίνα πρόκειται να προχωρήσει σε «αυστηρούς περιορισμούς» όσον αφορά τα ταξίδια προς το εξωτερικό από πολίτες κινέζικης υπηκοότητας –επιτρέποντας μονάχα τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις– στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής νέας εξάπλωσης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών.

Παράλληλα, το ασιατικό κράτος προσφέρθηκε να στηρίξει τη Βόρεια Κορέα όσον αφορά το «μέτωπο» της πανδημίας, καθώς η Πιονγκγιάνγκ κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα.

Η κινεζική διπλωματία εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της στη γειτονική χώρα για την υγειονομική κατάσταση.

«Ως σύντροφοι, γείτονες και φίλοι, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλη τη στήριξη και τη βοήθειά μας, στη “μάχη” σας κατά της πανδημίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Τζάο Λιτζιάν.

Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, η κυβέρνηση ανήγγειλε το κλείσιμο δεκάδων σταθμών του μετρό στο Πεκίνο

«Οι είσοδοι και έξοδοι των σταθμών θα είναι κλειστές, ωστόσο, η μετεπιβίβαση σε άλλη γραμμή μπορεί να πραγματοποιείται στο εσωτερικό τους», τονίσθηκε στην ενημέρωση.

Η Κίνα, η οποία σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να ελέγξει την πανδημία για δύο χρόνια, αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες τη χειρότερη επιδημιολογική της έξαρση.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφεται στη Σαγκάη όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε λόκνταουνπερισσότερο από έναν μήνα.

Στην οικονομική πρωτεύουσα πόλη της χώρας, κάθε κάτοικος που βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό αποστέλλεται σε κάποιο από τα κέντρα απομόνωσης, όπου οι πληροφορίες για τις υγειονομικές συνθήκες κάνουν λόγο για έλλειψη των στοιχειωδών κανόνων.