Η Κίνα ανέφερε την Παρασκευή ότι η βιομηχανική της παραγωγή επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2022 τον Νοέμβριο, αν και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων ξεπέρασε τις προσδοκίες, υποδεικνύοντας μια αποσπασματική ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι οικονομολόγοι προσεγγίζουν τα δεδομένα για την Κίνα με κάποια προσοχή, δεδομένου του αποτελέσματος της χαμηλής βάσης. Η χώρα βρισκόταν στους τελευταίους μήνες των αυστηρών περιορισμών της για μηδενικό Covid το τελευταίο τρίμηνο του 2022, κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία.

«Τα δεδομένα είναι ανάμεικτα», δήλωσε στο CNBC ο Miao Ouyang, οικονομολόγος της Bank of America για την Greater China. «Αν κοιτάξετε ολόκληρο το σύνολο των δεδομένων, εξακολουθεί να δείχνει ότι η εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να είναι στην αδύναμη πλευρά…και [η κυβέρνηση] πρέπει οπωσδήποτε να κάνει περισσότερα για να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,6% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας την Παρασκευή. Αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες για 5,6% σε δημοσκόπηση του Reuters και ακολουθεί άνοδο 4,6% τον Οκτώβριο.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 10,1% τον Νοέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Μάιο — αν και οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 12,5% μετά από χαμηλή βάση το 2022. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 7,6% τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: