Η Kia έχει ένα σημαντικό λόγο να γιορτάζει την ταχύτατη επέκτασή της σε μια αναπτυσσόμενη αγορά. Η κορεάτικη εταιρία λοιπόν ανακοίνωσε ότι ο αριθμός παραγωγής οχημάτων της στην Ινδία έφτασε στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου. Μάλιστα το μοντέλο που οδήγησε στο εν λόγω ρεκόρ είναι το πρώτο νέο Seltos, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για προκρατήσεις στην αγορά της Ινδίας.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η είσοδος της Kia στην αγορά της Ινδίας πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2019 με το Seltos, το οποίο σε διάστημα 46 μόλις μηνών κατάφερε να σημειώσει πάνω από 500.000 πωλήσεις.

Στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Kia, που βρίσκεται στην πόλη Ανάνταπουρ της Ινδίας, έχουν πλέον κατασκευαστεί 532.450 Seltos. Στη συνέχεια, η Kia επέκτεινε την γκάμα της στην τοπική αγορά λανσάροντας το 2020 τα Carnival και Sonet, ενώ το 2022 ακολούθησαν τα Carens και EV6. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η παραγωγή των μοντέλων Sonet, Carens και Carni στο εργοστάσιο της Ανάνταπουρ βρίσκεται στις 332.450, 120.516 και 14.584 μονάδες αντίστοιχα.

Επόμενοι στόχοι της Kia στην Ινδία είναι να αποκτήσει σύντομα το 10% από το μερίδιο αγοράς με νέες αφίξεις μοντέλων στην κατηγορία, να προσφέρει καινοτομίες με επίκεντρο τον πελάτη και να επεκτείνει το δίκτυο της από 300 σε 600 σημεία πώλησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης η Kia στην Ινδία προωθεί προγράμματα για τον περιορισμό των πλαστικών απορριμμάτων, ενώ πραγματοποιεί και δενδροφυτεύσεις. Επίσης παρέχει στους υπαλλήλους της πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ειδικών που μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση και υποστήριξη για τη σωματική και ψυχική τους ευεξία. Τέλος, μέσω ενός προγράμματος διάρκειας 36 εβδομάδων, θα εκπαιδεύσει γυναίκες στην Ινδία, ώστε να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Διαβάστε περισσότερα