Ένα από τα πιο γνωστά έργα του αρχιτέκτονα Αριστείδη Ντάλλα, διεκδικεί το υψηλού κύρους Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe. Η κατοικία Lap Pool House γνωστή για την ιδιαίτερη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής έκφρασης.

Η κατοικία στην Τήνο, είναι εμπνευσμένη από τις κοιλότητες και προεξοχές των βράχων και αναδύεται από το φυσικό τοπίο σε απόλυτη αρμονία με το θαλασσινό στοιχείο που την περιβάλλει.

«Το αποτύπωμα που αφήνει ο σχεδιασμός διαμορφώνει το σύγχρονο αστικό τοπίο, τόσο της πόλης όσο και της υπαίθρου. Αυτή η διάκριση μας θυμίζει ότι υπάρχουν φορές που η αρχιτεκτονική ξεπερνάει τα στενά όρια της ένταξης στο τοπίο και γίνεται η ίδια ένα ‘statement’. Ένα τέτοιο παράδειγμα «δήλωσης» αποτελεί και το Lap Pool House», ανέφερε ο αρχιτέκτονας.

Tην είσοδο του Lap Pool House σχηματίζει βράχος στο πιο ψηλό σημείου του οικοπέδου. Οι λιτές ευθείες γραμμές συνεχίζονται και εντός του οικήματος, ενώ η τσιμεντένια τοιχοποιία του εξωτερικού κελύφους συνεχίζει στο εσωτερικό δημιουργώντας μια αίσθηση συνέχειας και συνοχής.